• Bērnus aicina piedalīties starptautiskā zīmējumu konkursā Es vēroju putnus

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Starptautiskā gājputnu atgriešanās reģistrācijas programma Dzīvais pavasaris (Spring Alive), ko Latvijā koordinē Latvijas Ornitoloģijas biedrība, aicina bērnus vecumā līdz 16 gadiem piedalīties zīmējumu konkursā Es vēroju putnus

    Kas jādara?

    Konkursa dalībniekam (vecumā līdz 16 gadiem) līdz 2020. gada 21. jūnijam jāiesniedz ar roku zīmēts zīmējums, kurā būtu atainota putnu un dabas vērošana, paturot prātā atbildīga un uzmanīga putnu vērotāja rīcības pamatprincipus.

    Kā var iesniegt zīmējumu konkursam?

    Dalībnieks var iesniegt konkursam izvērtēšanai tikai vienu zīmējumu, norādot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, kontaktinformāciju. Zīmējumu var augšuplādēt www.springalive.net vai sūtīt, adresējot Latvijas Ornitoloģijas biedrībai, e-pastā [email protected] vai pa pastu (LOB, Skolas ielā 3, Rīgā, LV-1010).

    Kā tiks vērtēti darbi?

    Darbus divās vecuma kategorijās – vecuma grupā līdz 9 gadiem un vecuma grupā no 10 līdz 16 gadiem – vērtēs starptautiska žūrija, kurā būs BirdLife International, Spring Alive, Heidelberg Cement pārstāvji.

    Kad būs zināmi konkursa rezultāti?

    Konkursa rezultāti tiks izziņoti vietnē www.springalive.net līdz 2020. gada 31. jūlijam un individuāli uzvarētājiem. Konkursa balvu fondā ir putnu vērotājiem noderīgas lietas veiksmīgai būšanai dabā.

    Uzziņai

    Dzīvais pavasaris ir starptautisks projekts, kura mērķis ir radīt bērnos interesi par putniem un to aizsardzību, ļaujot piedzīvot putnu migrācijas burvību pašu acīm un kura 2020. gada tēma ir kā kļūt par labu putnu vērotāju.

    Projekta būtība ir bērniem, viņu ģimenēm, draugiem, skolotājiem Eiropā, Āzijā un Āfrikā vairot izpratni par gājputnu sugu aizsardzības nepieciešamību, mudinot tos pašiem vērot putnus un ziņot par gājputnu – baltā stārķa, bezdelīgas, svīres, dzeguzes, bišu dzeņa, krastu čurkstes un smilšu tārtiņa – novērojumiem savā apkaimē, reģistrējot tos tiešsaistē http://www.springalive.net/lv-lv/migrations/addnew.

    Projektu jau desmito gadu koordinē starptautiskā dabas aizsardzības organizāciju savienība BirdLife International, ko Latvijā pārstāv Latvijas Ornitoloģijas biedrība. Vairāk informācijas: www.springalive.net.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē