• Madonas glābējsilītē ievietota meitenīte

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    21. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Madonas glābējsilītē vakar ievietota meitenīte, informē projekta Glābējsilīte Latvijā vadītāja Laura Zvirbule.

    Bērniņš ir vesels, aptuveni piecas dienas vecs ar vecumam atbilstošu svaru. Zvirbule stāstīja, ka bērniņam bija pieliktas klāt drēbītes un autiņbiksītes. Šis ir otrais gadījums, kad Madonas glābējsilītē tiek atstāts mazulis.

    «Latvijā šogad tas ir otrais glābējsilītē ievietotais bērniņš. 16.aprīlī Rīgas glābējsilītē bija atstāta 3,350 kilogramus smaga un 52 centimetrus gara meitenīte. Mediķi pēc bērniņa apskates secinājuši, ka meitenītes veselības stāvoklis ir normas robežās, apmierinošs. Par notikušo informētas visas atbildīgās institūcijas,» aģentūrai LETA stāstīja Zvirbule.

    Viņa informēja, ka patlaban Valsts policijai (VP) ir jānoskaidro, vai bērniņš nav cietis no vardarbības, nav nozagts. Pēc tam bāriņtiesa sāks meklēt ģimeni, kura vēlas adoptēt jaundzimušo bērniņu. Patlaban jaundzimušo bērnu adopcijas rindā uz zīdaini gaida 200 ģimenes.

    Bioloģiskajiem vecākiem pirmsadopcijas periodā, kas ilgst no divām nedēļām līdz sešiem mēnešiem, vēl ir iespēja bērnu atgūt, piebilda Zvirbule.

    VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka vakar plkst.12.55 VP Madonas iecirknī saņemta informācija, ka Madonas glābējsilītē ievietota meitenīte, kas nodota Madonas slimnīcas Bērnu nodaļai.

    Kopš 2009.gada Latvijā izveidotas astoņas glābējsilītes, kurās kopumā līdz šim atstāti 45 bērni. Glābējsilītes ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Pašlaik glābējsilītes ir Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē