• Kāpēc bērns vairs nevēlas iet uz bērnudārzu?

    Adaptācija bērnudārzā
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. oktobris, 2011
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Bērns, kurš sākumā ar prieku gājis uz dārziņu, pēkšņi ar asarām paziņo, ka vairs negrib iet uz bērnudārzu. Kas tam var būt par iemeslu?

    Mamma jautā: Mūsu meitiņai ir trīs gadi. Dārziņā iet otru gadu. Uzsākam iet dārziņā septembrī, viss bija labi. Bet sākot ar otro nedēļu katru vakaru saka, ka negrib iet dārziņā un no rīta dārziņā raud. Audzinātājas viņai patīk, pa dienu dārziņā viņa neraud, ir priecīga, ēd, guļ, spēlējas, iet uz nodarbībām. Nevaram abi ar vīru saprast, kas viņai ir, kāpēc tā uzvedās ik vakaru un no rīta.

    Atbild klīniskā psiholoģe Elīna Seleviča:

    Pēc vasaras brīvdienām uzsākot bērnudārza gaitas, bērnam no jauna jāadaptējas bērnudārza vidē, jāpierod pie režīma u.tml. Tas prasa laiku un no vecākiem – pacietību. Parasti raudāšana pēc kāda laika izzūd pati no sevis, taču vecākiem šis laiks nav viegls, jo sāp sirds par mazā asarām. Tāpēc mans ieteikums: runājiet ar bērnu par to, kā viņam bērnudārzā klājas, kas jauns un interesants pa dienu noticis utt. No rīta noteikti pasakiet bērnam, kad tieši būsiet viņam pakaļ! Pat ja bērns to labi zina, ir svarīgi to atkārtot vēl un vēl. Varat dot bērnam līdzi uz bērnudārzu arī kādu mīļmantiņu. Reizēm šādas mantiņas klātbūtne palīdz bērnam tik krasi neizjust šķiršanos no mammas/tēta, kas bieži vien ir viens no asaru iemesliem.

    Ja tuvākajā laikā nekas nemainās, vērsieties pie bērnudārza psihologa (ja tāds jūsu dārziņā ir). Ja bērnudārzā nav psihologa – atrodiet kādu speciālistu ārpus bērnudārza, ar kuru klātienes konsultācijā pārrunāt šo situāciju sīkāk.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē