• Ieteikumi, kā atrast piemērotāko bēbīšu skoliņu!

    Mans Mazais
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    22. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Bēbīšu skolu nodarbības visbiežāk paredzētas mazuļiem no triju mēnešu vecuma, bet ir arī tādas, kur ar savu mazo var doties jau no sešu nedēļu vecuma. Pirmajos mēnešos bēbītim vissvarīgākais ir mammas tuvums un sākumā nodarbības vairāk vajadzīgas jaunajiem vecākiem, ne bēbītim.

    Kā atrast savu bēbīšu skolu?

    • Padomā, ko tu gaidi no bēbīšu skoliņas – vēlies vairāk laika pavadīt sarunās ar citām mammām un iegūt vērtīgu informāciju no speciālistiem vai galvenokārt gribi darboties ar mazuli un smelties idejas kopīgām aktivitātēm.
    • Izvēlies vairākas bēbīšu skoliņas, sazinies ar skolotājiem un dodies uz iepazīšanās nodarbību (piemēram, Yamaha mūzikas skolā, ģimeņu psiholoģiskā atbalsta centrā Līna grupas iepazīšanās nodarbība ir bez maksas).
    • Uzzini, kādā laikā notiek nodarbība, un padomā, kā šīs aktivitātes iekļausies tava mazuļa ikdienas ritmā (vai nodarbību laikā mazajam, piemēram, nav diendusa).
    • Uzzini, cik liela būs grupa. Parasti grupiņās ir trīs līdz, maksimums, desmit mazuļi kopā ar mammu, tēti, vecmāmiņu, aukllīti.
    • Noskaidro, cik ilga ir nodarbība. Nodarbības notiek vienreiz nedēļā un ilgst no stundas līdz pat divām stundām, kas ietver apmēram 40 līdz 60 minūšu ilgu darbošanos kopā ar skolotāju, kā arī laiku brīvām rotaļām un vecāku sarunām pie tējas vai kafijas tases.
    • Visbiežāk nodarbības bēbīšu skolā vērstas uz daudzpusīgu bērna attīstību un izstrādātas atbilstoši bērnu vecumam. Nodarbību laikā mazuļi kopā ar pieaugušajiem kustas, vingro, dejo, iet rotaļās, klausās mūziku, dzied, veic dažādus uzdevumus utt. Ir arī bēbīšu skoliņas ar konkrētu ievirzi (piemēram, muzikālu).
    • Ja tev nav savas automašīnas  un skoliņa atrodas tālu no mājām, padomā, vai varēsi turp ērti nokļūt ar sabiedrisko transportu un cik daudz laika tas prasīs.
    • Protams, vari iztaujāt pazīstamas mammas vai prasīt citu mammu viedokli par bēbīšu skoliņām dažādos interneta forumos, tomēr labāk skoliņu izvēlēties, aizejot uz noskatīto vietu pašai kopā ar mazuli. Ja tu pati un mazulis jutīsieties labi un jums patiks atmosfēra, skolotāja un nodarbībā notiekošais, tad esi atradusi savam bēbītim vislabāko skoliņu. Lai izdodas!


     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē