• Ieplānojiet atpūtu arī zīdainim

    21. janvāris, 2009
    3 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Pirmo trīs mēnešu laikā izveidojusies tāda dienas kārtība, kādu nosaka ikdienas vajadzības, rīta tualete, pastaiga, vingrināšanās, pelde pirms gulētiešanas utt. Taču, lai cik precīzi vecāki saplānotu bērniņa dzīvi, šis plāniņš jāuztver elastīgi, jo iespējams, kādu dienu bērniņam nebūt negribēsies vingrināties kopā ar māmiņu, bet gan rotaļāties ar mantiņām vai vienkārši tāpat vērties apkārt. Mazajam dienā kāds laiciņš jāatvēl arī atpūtai – kad viņš netiek ne masēts, ne vingrināts, ne vests pastaigāties un piecas desmit minūtītes mazais savā nodabā var dzīvoties pa sedziņu vai gultiņu.

    ASV zinātnieki divdesmit gadu ilgos pētījumos atklājuši, ka bērni, kuriem jau no dzimšanas ik dienas 20 minūtes vecāki ļāvuši vadīt savā nodabā, ir par sevi daudz pārliecinātāki un labāk tiek galā ar laika plānošanu studiju gados.

    Foto no konkursa "Bērns uz vāka", bildē redzama Agneses meitiņa Paula Elizabete.

    3 komentāri

    bubu2
    Pilniigi piekriitu, ka beerninjam dienas laikaa vajag pabuut vienam, jo arii maaminjai ir savi dienas darbinji, kurus jaapaveic!mana meitinja (3 men.) uz diivaana viena var palikt 30 min. - 1h un vinja ir tiiri apmierinaata - runaajas savaa valodinjaa, peeta rocinjas vai suukaa pirkstus, kameer es paspeeju izgludinaat dreebes vai izmazgaat istabas!
    pastniece
    Mūsu mazā Paula Elizabete jau kopš dzimšanas ir omulības iemiesojums un labprāt pa dienas vidu, kamēr brāļi dārziņā, izbauda arī laiciņu vienatnē!:) Starp citu, tajā bildītē (kas pie raksta pievienots) viņa ir tikai 8 dieniņas jauna, pirmās pastaigas laikā.:) Jau piedzimstot, dzemdību zālē, viņa smaidīja - mazais brīnumiņš!!!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē