• Jau šonedēļ izstādē Skola 2020 – izzinošas aktivitātes un profesiju meistarstiķi

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Profesiju pielaikošana, aizraujošas aktivitātes un plašākā informācija par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs – tas viss jau šonedēļ izstādē Skola 2020 Ķīpsalā, informē izstādes rīkotāji.

    Lai skolēni gūtu priekšstatu par dažādām profesijām un atklātu sev arī ko pilnīgi jaunu, Skola 2020 dalībnieki apmeklētājiem piedāvās iespēju izmēģināt roku vienā vai otrā arodā un gādās par to, lai izstādes apmeklējums būtu ne vien izzinošs, bet arī prieku raisošs.

    • Viss skaistumam

    Ja vēlies strādāt skaistumkopšanas nozarē, tad iesakām iegriezties imidža skolas-studijas Unastyle un profesionālās vidusskolas RIMAN stendā. Tur iegūsi ne tikai nepieciešamo informāciju par studiju programmām un nosacījumiem, bet arī tiksi pie skaista meikapa vai frizūras! Savukārt make-up ABC ikdienai demonstrēs un izglītības iespējām iepazīstinās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā radošo industriju pārstāvji no Modes, stila un dizaina nodaļas.

    • Iejūties mediķa ādā

    Vai vēlies zināt, kā ir būt neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķim un glābt cilvēku dzīvības? Izstādē Skola 2020 iekāp, iespējams, savā topošajā darbavietā – neatliekamās palīdzības auto – un uzzini vairāk par šo profesiju! Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledža piedāvās pārbaudīt, vai vari atpazīt dažādas anatomiskās struktūras radioloģiskos izmeklējumos, bet LU Rīgas medicīnas koledža – praktizēties brūču šūšanā un injekciju veikšanā! Izzini studiju iespējas, lai pēc dažiem gadiem jau profesionāli palīdzētu cilvēkiem!

    • Sarunas par teātri

    Latvijas Kultūras akadēmijas ekspozīcijā 28. februārī plkst. 12.00 Skatuves mākslas katedras vadītāja Zane Kreicberga uz sarunu aicinās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku un režisoru no Maskavas –  Sergeju Golomazovu. Jau jūlijā sadarbībā ar teātri tiks uzņemti studējošie apakšprogrammā Dramatiskā teātra aktiera māksla.

    • Satiec robotus

    Ja tevi interesē robotika, tad izmanto lielisku iespēju – Transporta un sakaru institūta ekspozīcijā izmēģini savas prasmes cilvēkveidīgā robota NAO programmēšanā vai pārbaudi savas zināšanas prāta spēlē ar robotu UR3. Starp citu, cilvēkrobotu, ko radījuši inženierzinātņu studenti, varēs satikt arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas stendā.

    Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes ekspozīcijā varēs uzspēlēt spēli Krustiņi un nullītes ar robotizētu manipulatoru. Bet ko izveidojuši Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātnieki? Robotu – nezāļu ierobežotāju! Tas spēj atšķirt ne tikai derīgos augus no nezālēm, bet arī likvidēt tās ar lāzeri.

    • Satiec sociālo tīklu zvaigznes

    Latvijas Universitātes stendā visās trīs izstādes dienās apmeklētājus izklaidēs un uz aktivitātēm aicinās LU absolvente, Instagram personība un blogere Sindija Bokāne, bet Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA 28. februārī plkst. 14.15 ir sarūpējusi tikšanos ar platformas TikTok  zvaigznēm Latvian Sisters,  kuras dalīsies ar savu pieredzes stāstu.

    • Ienirsti virtuālajā realitātē

    Interesē IT un jaunās tehnoloģijas? Nāc uz izstādi un uzzini ne vien par studiju iespējām šajā jomā, bet arī pārliecinies, ko spēj studenti! Piemēram, Vidzemes Augstskolas stendā varēs uzspēlēt acu skatiena izsekošanas spēli, kurā Vidzemes Augstskolas augi ir jāglābj no milzīgiem krusas graudiem. Starp citu, spēles izstrādāju Andri Ivanovu, Vidzemes Augstskolas studentu, skolēni varēs sastapt 28. februārī un 1. martā.

    Studentu radītas videospēles varēs izmēģināt arī Ekonomikas un kultūras augstskolas stendā. Bet Valsts izglītības attīstības aģentūras stendā būs ne vien noderīga informācija par izglītības iespējām Latvijā un Eiropā, bet būs arī iespēja ar virtuālās realitātes briļļu palīdzību paviesoties trīs uzņēmumos, kuri strādā ar jaunākajām tehnoloģijām: Schneider Electric (elektronika, robotika), Baltic 3D (3D printēšana) un Towerhex (virtuālās realitātes spēles).

    Daudz izzinoša un aizraujoša piedāvās arī pārējie izstādes Skola 2020 dalībnieki. Ogres tehnikums aicinās izmēģināt mežizstrādes simulatoru, digitālos gleznošanas rīkus un izveidot datorspēles vidi. Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija aicinās izmēģināt karavīra ekipējumu, Novikontas Jūras koledža – iejusties kuģa stūrmaņa profesijā, bet Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanās nodaļas audzēkņi prezentēs pašu gatavotus gardumus un iepazīstinās ar garšu daudzveidību. Iepazīsties ar plašo pasākumu programmu: www.bt1.lv/skola/visit.php#events

    Vienlaikus ar izstādi Skola 2020 Ķīpsalā notiks Latvijas Grāmatu izstāde 2020, kas piedāvās tikties ar iemīļotiem rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Izstādi var apmeklēt bez maksas ar Skolas 2020 ieejas biļeti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē