• Idejas, kā pavadīt laiku kopā ar bērnu. Vienkārši, bet radoši!

    Radoši darbojamies
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Kad visas vecās labās spēles izspēlētas un jaunas prātā nenāk, izmēģini kādu no aktivitātēm, ko iesaka Latvijas Privāto pirmskolu biedrības un bērnudārza CreaKids vadītāja Daina Kājiņa!

    Šīs aktivitātes prasa salīdzinoši minimālus resursus, toties būs aizraujošas pirmsskolas vecuma bērniem, pilnveidojot prasmes, zināšanas par dabu un attīstot radošo domāšanu.

    • Dārzā vai pagalmā izliec flīzes. Aicini bērnu tās apgleznot ar krītiņiem. Ja pa rokai nav krītiņu vai flīzes, ar ūdeni var veidot zīmējumus uz asfalta. Tādā veidā bērns pavada laiku svaigā gaisā un attīsta iztēli. Aktivitāte būs saistoša bērniem no 2 līdz 6 gadu vecumam.
    • Uz flīzēm uzpilini guaša krāsu pilienus, iedod bērnam koka kociņu un aicini savienot punktiņus. Otrs variants: ļauj bērnam uz asfalta jaukt krītiņu krāsas. Tādējādi mazais attīstīs krāsu izjūtu un radošās spējas. Tā būs aizraujoša nodarbe 3 līdz 5 gadu veciem bērniem.
    • Dodies uz zoodārzu vai laukiem. Izdrukā uzdevumus par dabu, piemēram, kā izskatās dzīvnieku pēdu nospiedumi vai zvēru mazuļi. Izpildiet šos uzdevumus pirms došanās dabā un pārrunājiet paveikto. Pēc tam apskatiet dabā vai zoodārzā, kā tie izskatās dzīvē. Uzdevums būs interesants 3 līdz 5 gadu veciem bērniem. Tādējādi palīdzēsi attīstīt gan izpratni par dabu, gan valodas prasmes.
    • Ļauj bērnam spēlēties ar dubļiem, skriet pa peļķēm, smiltīm un zemi! Ļaujot bērnam brīvu vaļu un izvēles iespējas, veidojas individuāla un neatkarīga personība. Aktivitāte piemērota visa vecuma bērniem.
    • Eksperimenti ar vēju: uzliec bērnam uz krūtīm lapu. Bērna uzdevums ir skatīties, kurā mirklī lapa turas un kurā krīt nost. Tā bērns mācās izprast vēju, tā kustību un nozīmi. Līdzīgus novērojumus var veikt, piesienot balonus vai lūkojoties koku lapās. Eksperimenti būs aizraujoši 5 un 6 gadu veciem bērniem.
    • Ar krītiņiem vai guaša krāsām apkrāso bērna pēdas vai plaukstas. Ļauj bērnam atstāt nospiedumus uz asfalta vai baltām lapām. Katru gadu veicot šo aktivitāti, iespējams salīdzināt , kā augusi pēda vai roka. Uz asfalta veidojiet kopā mākslas darbus, bradājot ar pēdām vai liekot plaukstu nospiedumus.
    • Čiekuru spēle: aicini bērnu salasīt noteiktu skaitu čiekuru. Izveido punktu sistēmu – piemēram, par katriem 10 čiekuriem bērnam pienākas viens punkts. Sakrājot konkrētu punktu skaitu, bērns iegūst kādu balvu. Tā bērns pavadīs laiku svaigā gaisā un paralēli mācīsies skaitīt.
    • Vasaras otrajā pusē pirms došanās sēņot izmēģiniet uzdevumus, lai iepazītu sēnes. 4 līdz 6 gadus veciem bērniem noteikti patiks uzdevums, kur, savelkot kopā ciparus, izveidojas sēnes attēls. Kopīgi pārspriediet, kādas sēnes bērns zina (kuras ir ēdamas, kur indīgas). Uzdevums attīstīs arī skaitīšanas prasmes.
    • Izveido «sajūtu laboratoriju». Dažādās kartona kastītēs kopā ar bērnu savāciet dažādus dabas priekšmetus, piemēram, gliemežvākus, čiekurus un citus dabas materiālus. Tad kastītes bērns var aprakt smiltīs un izrakt tad, kad tas būs nepieciešams (piemēram, spēlējot veikalos vai veidojot kādu kompozīciju). Aktivitāte paredzēta dažāda vecuma bērniem, tā ļauj iepazīt dabu un attīstīt valodu, mācoties dabas materiālu nosaukumus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē