• Īpaši bērniem: izstāde un bezmaksas nodarbība Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim.

    Aktivitātes bērniem
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Svētdien, 22. septembrī, māksliniece un mākslas pasniedzēja Diāna Dimza-Dimme rīko īpašu nodarbību bērniem, kuras mērķis ir jau no mazotnes raisīt interesi par mākslu un atklāt muzeju apmeklējuma pievilcību.

    “Mēs parādīsim mazajiem multimediju izstādi “Izcilie modernisti. No Monē uz Kandinski.” un visi kopā veidosim lielu portretu – tik viegls un interaktīvs formāts palīdzēs bērnos radīt mīlestību un aizrautību par mākslu, jo galvenais šajā lietā ir nenokaut vēlmi to iepazīt,” stāsta D. Dimza-Dimme.

    Kur: Pils iela 23, Vecrīga

    Kad: 22. septembrī, plkst. 11:00

    Ieeja: bez maksas

    Vietu skaits ir ierobežots. Lai reģistrētos, jums epastā jānosūta vārds, uzvārds un tālruņa numurs: [email protected]

    Svētdien mākslinieces un muzeja pedagoga vadībā noritēs unikāls pasākums bērniem – Balerīnas no punktiņiem, un kā uzzīmēt portretu, skatoties uz krūzi. Diāna Dimza-Dimme parādīs bērniem izstādi un pieejamā formā pastāstīs par modernismu un mākslu kopumā. Bērni varēs apskatīt vairāk nekā 5000 Eiropas mākslas šedevrus, kuri, pateicoties mūsdienu tehnoloģiju sasniegumiem, neizskatās garlaicīgi vai sastinguši un jaunajos skatītājos izraisa patiesu interesi. Tas padara izstādi par brīnišķīgu izglītības platformu. “Bērniem ir jāmāca māksla. Jaunā paaudze – tā ir paaudze, kura aktīvi izmanto digitālās tehnoloģijas un novērtē interaktivitāti, tāpēc esam pārliecināti, ka XIX un XX gadsimta sākuma māksla, kas pasniegta laikmetīgā formā ar HD un Dolby Surround tehnoloģiju starpniecību, var jaunajos apmeklētājos izsaukt patiesu sajūsmu un radīt mīlestību pret mākslu,” stāsta Jurijs Getalo, viens no izstādes organizētājiem.

    “Tas būs viegls un aizraujošs pasākums,” stāsta mākslas pasniedzēja, “tā mērķis ir radīt interesi par mākslu. Saprotams, ka visi vecāki vēlas pieradināt bērnus pie muzeja apmeklējuma, atklāt viņiem mākslas brīnumu, tomēr lielākajai daļai tas ne pārāk izdodas un uz mūžu nokauj jebkādu vēlmi apmeklēt mākslas galerijas. Lai gūtu panākumus, ir svarīgi nezaudēt spēles momentu, padarīt to dzīvu, interaktīvu, aizraujošu, un tieši tāpēc mēs ne vien izbaudīsim multimediju izstādi mūzikas pavadībā, bet, iedvesmojoties no redzētā, arī paši veidosim gleznas. Izstādē uz plēves mēs pat atstāsim savas krāsainās pēdas!”

    Lai bērniem neradītu komunikācijas grūtības, nodarbība būs bilingvāla – latviešu un krievu valodā. “Kas attiecas uz apģērbu, tad labāk izvēlēties kaut ko ērtu, ka nav žēl notraipīt krāsu, jo mazie strādās pie lielajiem portretiem, kas tiks gleznoti visdažādākajos modernisma stilos – no Monē līdz Kandinskim!” piebilst Jurijs Getalo.

    Par izstādi:

    Multimediju izstādes Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim. ietvaros (Pils ielā 23) rīdzinieki un pilsētas viesi var apskatīt 16 visnozīmīgāko modernisma pārstāvju – Kloda Monē, Edgara Degā, Pola Gogēna, Anrī Ruso, Anrī de Tulūza-Lotreka, Gustava Klimta, Pola Sinjaka, Pīta Mondriāna, Amedeo Modiljāni, Vinsenta van Goga, Pjēra Ogista Renuāra, Huana Grīsa, Paula Klē, Franča Marka, Vasilija Kandinska un Kazimira Maļeviča – meistardarbus. Kopā izstādē iespējams aplūkot 5000 darbus no vairāk nekā 20 pasaules muzejiem. Izstāde ir multimediāls projekts, kurš skatītājam sniedz iespēju veikt ceļojumu pa izcilāko meistaru gleznām 19. un 20. gadsimta mijas mākslas pasaulē, kad kultūru un sabiedrību satricināja nebijuši pasaules mēroga notikumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē