• No 1. septembra Rīgas pašvaldība apmaksās ēdienreizes pašvaldības un privātajos bērnudārzos

    Laba ziņa
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Healthier School Meals: Kid Approved
    Foto: Bread for the World, flickr.com/breadfortheworld
    Healthier School Meals: Kid Approved
    Rīgas domes deputāti apstiprinājuši lēmumu, ar kuru no šā gada 1. septembra paredz segt ēdināšanas (brokastu, pusdienu, launaga) izmaksas visiem izglītojamajiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs vai privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs.

    Tāpat lēmums attiecas arī uz ēdināšanas izmaksām izglītojamajiem pašvaldības izglītības iestādēs ar 14 vai 24 stundu darba režīmu diennaktī.

    Skolām, kur ēdināšanas pakalpojumus sniedz komersanti, lai segtu visus saistītos izdevumus, pašvaldība atvēlēs 1,42 eiro par pusdienām vai 2,77 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu. Pašvaldības pirmsskolās līdzfinansējuma summa būs 1,99 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu vai arī 2,21 eiro par brokastīm, pusdienām, launagu un vakariņām. Par šo summu plānots segt pārtikas produktu iegādes izdevumus, jo pārējos ar ēdināšanu saistītos resursus nodrošina pašvaldība.

    Savukārt privātajos bērnudārzos, lai segtu pārtikas produktu iegādes izdevumus, jo pirmsskolas izglītības pakalpojuma līdzfinansējuma aprēķinā ir iekļautas ar ēdināšanu saistīto resursus izmaksas, tie būs 1,99 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu. Savukārt tiem privāto pirmsskolu audzēkņiem, kuru ģimene atbilst trūcīgas, maznodrošinātas vai daudzbērnu ģimenes statusam, pašvaldības maksa par brokastīm, pusdienām un launagu būs 2,77 eiro.

    Saskaņā ar Valsts Izglītības informācijas sistēmas datiem, šogad 1.janvārī pašvaldības skolās pirmsskolas izglītību iegūst 25 904 audzēkņi.

    Materiāls sagatavots pēc Riga.lv publicētās informācijas

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē