• Lai bērnam drošs logs un balkons

    Bērns
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. maijs, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ivan Radic, Flickr.com
    Izkrišana pa logu un balkonu visbiežāk apdraud mazuļus 1–3 gadu vecumā. Bērni jau ir iemācījušies uzrāpties uz krēsla un no tā – uz galda. Bet, pārliecoties palodzei, lai palūkotos, kas interesants notiek ārā, ir ļoti viegli izkrist pa logu, jo galva, salīdzinot ar pārējo ķermeni, vēl arvien ir smaga.

    Ieteikumi, kā rīkoties, lai logi un balkons jūsu jūsu bērnam būtu droši:

    1. Nekad neatstājiet logus atvērtus visas rūts platumā.
    2. Visdrošākie ir plastmasas vai koka stiklpakešu logi ar atvāžamu fiksējamu rūts stāvokli, kurā atvērtam logam platākā vaļējā daļa veidojas augšā, bet lejā tikai šaura spraudziņa.
    3. Droši ir logu rokturi ar speciālu mehānismu: vispirms jāpiespiež podziņa, un tikai tad var pagriezt rokturi, lai atvērtu logu. Divgadīgs bērns ar šādu uzdevumu netiks galā.
    4. Pavisam mazam bērnam netikt galā arī ar logu fiksētāju, kas nopērkams sadzīves preču un bērnu preču veikalos.
    5. Ja bērns var piekļūt logam un prot to atvērt, tam priekšā var novietot galdu, nelielu skapīti, kumodi tā, lai mēbeles mala neļauj atvērt logu tik plaši, lai pa to varētu izlīst.
    6. Balkona durvis vislabāk turēt aizslēgtas.
    7. Balkona durvīm var izveidot aizslietņus no tīkla, stiepļu pinuma vai koka, ko iestiprina starp stenderēm tā, lai nepaliek asumi, piemēram, naglas vai skrūves gals. Norobežojumam jābūt aptuveni 60 centimetrus augstam, lai mazais nevar tam ne pārkāpt, ne pārsvērties.
    8. Ja izlemts, ka balkons būs bērnam pieejams, jāizvērtē, cik droši mazajam ir tur atrasties. Balkona margas parasti ir 90–110 centimetrus augstas, tāpēc bērns tām pāri pārkrist nevar. Taču uzmanība jāpievērš reliņu biežumam: attālumam citam no cita nevajadzētu būt lielākam par 10–15 centimetriem, lai mazais nevar izbāzt galvu vai izspraukties cauri pats. Ja reliņi izvietoti retāk, tos der pārveidot, piemēram, izveidot starp tiem izturīga materiāla pinumu.
    9. Uz balkona novietotas nevajadzīgas lietas rada papildu risku, ka bērns var gūt traumu. Mazais var aizķerties aiz mantām un paklupt, kā arī krītot sasisties, bet vēl ļaunāk – pakāpties un pārkrist pāri balkona malai.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē