• Kā saņemt pabalstu auklītei?

    Jautājums&atbilde
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    8. oktobris, 2013
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlā – Augusts, foto: Jānis Indāns
    Attēlā – Augusts, foto: Jānis Indāns
    Esmu priecīgas gadu un četrus mēnešus vecas meitenītes mamma. Rudenī mēs varētu pretendēt uz valsts pabalstu auklītei. Ar citām māmiņām runājām, ka īsti nesaprotam jauno valsts lēmumu un ļoti vēlētos uzzināt, kā atrast auklīti, kurš saņems finansējumu, kā tam pieteikties, vai auklītei jābūt uz pilnu slodzi vai var dalīt dienas ar vecmāmiņām u. c. (Māra)

    No 1. septembra par pusotra līdz četrus gadus (ieskaitot) veca bērna pieskatīšanu, kas pieteikts pašvaldības bērnudārzā, bet garās rindas dēļ tajā netiek, būs pieejams gan valsts, gan pašvaldības atbalsts, un to varēs saņemt profesionāli bērnu pieskatītāji – privātie dārziņi, aukles, aukļu dienesti un bērnu pieskatīšanas centri, kam ir atbilstoša profesionālā kvalifikācija.

    Par bērna pieskatīšanu valsts un pašvaldības atbalsts paredzēts ne vairāk kā 160 latu mēnesī, ja mazulis deklarēts Rīgas reģionā, bet 130 lati – ārpus galvaspilsētas. Naudu nesaņems vecāki, bet Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā reģistrētais bērnudārzs vai aukle, kas bērnu pieskatīs pilnu darba dienu (ne mazāk kā astoņas stundas).


    Tāpēc, lai saņemtu pabalstu aukles pakalpojumiem, vari mudināt auklīti vai bērna vecmāmiņu reģistrēties Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā, apmeklēt aukļu kursus un legalizēt savus aukles ienākumus. Vecākiem arī jāslēdz rakstisks līgums un jāinformē pašvaldība, ka bērnu pieskata aukle. Reģistrētās auklītes var atrast Izglītības kvalitātes valsts dienesta mājaslapā ikvd.gov.lv.
    Ja bērnu pieskata nesertificēta aukle, vecmāmiņa vai kaimiņiene, valsts atbalsts nav pieejams.


     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē