• 16 pirmsskolas izglītības iestādes ieguvušas sertifikātu Bērniem drošs un draudzīgs bērnudārzs

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    17. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Oktobrī vēl septiņas Latvijas pirmsskolas izglītības iestādes ieguva sertifikātu Bērniem drošs un draudzīgs bērnudārzs, tādējādi kopumā jau 16 bērnudārzi izgājuši preventīvo programmu un ieviesuši pie sevis sistēmu bērnu drošības veicināšanai, informē organizācija Centra Dardedze.

    Programmas Bērniem drošs un draudzīgs bērnudārzs mērķis ir veidot pirmsskolas iestādes vidi bērnam drošu un draudzīgu, savlaicīgi atpazīstot un novēršot bērnu tiesību pārkāpumu riskus, kā arī veidojot pozitīvu sadarbību bērnu, vecāku un iestādes darbinieku starpā.

    Organizācijas valdes locekle Agnese Sladzevska norāda, ka programma no iestādes vadības un darbiniekiem prasa laiku, drosmi un apņēmību, lai runātu par problēmām jau tad, kad tās vēl nav radušās. «Rezultātā kad nepieciešams, viņi spēj atpazīt bērnu grūtības un zinoši tās risināt. Turklāt sistemātiski runājot par drošām un cieņpilnām attiecībām ar kolēģiem, bērniem un bērnu vecākiem, pedagogi iekustina pozitīvas pārmaiņas gan iestādes vidē, gan arī bērnu ģimenēs,» uzsvēra Sladzevska.

    Viņa pastāstīja, ka programma pirmsskolas izglītības iestādēs tiek ieviesta četros posmos – Džimbas deviņu soļu drošības programma bērnu izglītošanai par drošību attiecībās ar citiem cilvēkiem, pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides programma Laboratorija pedagogiem, e-vides platformas Bērna labsajūtas mērījums ieviešana un bērnu tiesību aizsardzības protokola sagatavošana.

    Pašlaik pie programmas Bērnam drošs un draudzīgs bērnudārzs ieviešanas turpina strādāt 23 Rīgas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī Ropažu, Aizkraukles, Cēsu, Jaunpiebalgas un Vecpiebalgas bērnudārzos, norāda Centrs Dardedze.

    Programmu radījušas un kopā ar pirmsskolas izglītības iestādēm ieviesušas divas nevalstiskās organizācijas – Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija un nodibinājums Centrs Dardedze, sadarbojoties ar Rīgas pašvaldību un pirmsskolas izglītības iestādēm.

    Programmas izstrādi un ieviešanu finansē biedrība Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija, OAK Fonds un Rīgas domes Labklājības departaments, kā arī pirmsskolas izglītības iestāžu pašvaldības.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē