• Izejam sabiedrībā kopā ar bēbīti. Kas noteikti jāņem vērā vecākiem?

    Mans Mazais
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    3. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jaunās māmiņas bieži alkst pēc sociāli aktīvas dzīves, draugu apciemošanas un dažādu pasākumu apmeklēšanas, it īpaši tad, ja arī pirms dzemdībām bijusi aktīva un sabiedriska. Tomēr, kā zināt, vai arī mazulis ir gatavs doties līdzi savai aktīvajai mammai, un kā izvērtēt – uz kādiem pasākumiem var ņemt līdzi bēbīti, bet kad labāk atturēties? Konsultē pēcdzemdību dūla Inese Pizika.
    Nākamais: Dodies, bet ne par katru cenu!

    Vispirms jāpierod pie pārmaiņām

    Daudzas sievietes arī grūtniecības laikā neliedz sev iespēju atrasties publiskos pasākumos, apciemot draugus, rīkot ballītes vai uzņemt viesus savās mājās. It kā pašsaprotami, ka pēc bērniņa piedzimšanas jaunajai māmiņai jārēķinās – vismaz uz laiku apmeklēto pasākumu skaits samazināsies, tomēr ne visām ar to viegli samierināties. Pie pārmaiņām ir jāpierod.

    Par to pārliecināta ir arī pēcdzemdību dūla Inese Pizika: «Ar pārmaiņām ikdienā jāsaskaras ikvienai ģimenei, gan tad, ja piedzimis ir pirmais bērniņš, gan tad, ja jau esošajam bērniņam ir pievienojies brālis vai māsiņa. Mainās katra ģimenes locekļa ikdienas ritums un vajadzības. Tomēr vislielākās pārmaiņas piedzīvo jaundzimušais, kuram vēl ir jāpielāgojas dzīvei ārpus mammas punča.

    Dzīves pirmajās sešās nedēļās galvenais uzdevums ir veidot mammas un bērna savstarpējās attiecības – abiem jāiepazīstas, mammai jāmācās saprast un nolasīt mazuļa sūtītos signālus un vajadzības.

    Mazuļi, kuri dzīves sākumā piedzīvojuši sirsnīgas un atsaucīgas attiecības, guvuši savu vajadzību apmierinājumu, arī vēlāk augs drošāki un uzticēsies pasaulei. Tāpēc – kaut arī pie durvīm jau klauvē draugi un radi, kas vēlas sveikt ģimeni ar mazulīša piedzimšanu, vēlams būtu mazliet nogaidīt ar ciemiņu uzņemšanu. Tas pats attiecas arī uz publisko pasākumu apmeklēšanu kopā ar jaundzimušo.»

    Raksta turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē