• Saldējuma ballīte—ieteikumi un receptes spirdzinošai bērnu ballītei

    Ballītes
    Laura Ikauniece
    11. janvāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Freepik
    Freepik
    Ziema vai vasara, bet bērniem garšo saldējums! Tad cienastā top vietā var būt saldējums, ar ko bērnu ballītē nekad nevar nošaut greizi. Lūk, pāris idejas saldējuma ballītes rīkošanai, kā arī receptes saldējuma pagatavošanai mājās!

     

    Idejas saldējuma ballītei

    • Ja gribi jau uzaicinot draugiem pavēstīt, ka varēs pieēsties saldējumu, izgatavo ielūgumu kā saldējumu uz kociņa. Ballītes tēmu var saglabāt arī kā intrigu un vienkārši uzaicināt uz meiteņu ballīti, kur saldējums būs salds pārsteigums.
    • Saldējuma ballītes noformējumu lieliski papildinās mākslīgā saldējuma konusiņi. No ietinamā papīra pagatavo konusu (malas nostiprini ar līmi), bet no krāsaina kreppapīra veido stilizētas saldējuma bumbas.
    • Bērniem patiks saldējuma kafejnīca, kurā var pasūtīt tādu saldējumu, kādu vien sirds kāro. Saldējuma servēšanai var izmantot veikalos nopērkamas vafeles glāzītes/konusus. Bet mājās ceptas vafeles var pasniegt kā vafeļu bļodiņas. Dari tā: tikko izceptu karstu vafeli uzliec uz otrādi apgrieztas glāzes, virsū kā slogu liec lielāku bļodiņu. Pēc pāris minūtēm vafeļu bļodiņa gatava.

    Mango, zemeņu un melleņu sorberts

    Vajadzēs:

    • 1 gatavu mango
    • 200 g svaigu vai saldētu melleņu
    • 100 g zemeņu
    • tējkaroti vaniļas cukura
    • 2 ēdamkarotes baltā cukura
    • citrona sulu

    Kas jādara?

    Nomizo mango, sagriež to gabaliņos, pievieno cukuru, citrona sulu un visu sablendē viendabīgā masā. Atsevišķi sablendē mellenes, kam pievienots vaniļas cukurs, un atsevišķi blendē arī zemenes. Visas trīs  masas pamīšus pilda saldējuma trauciņos (tie nopērkami lielveikalos) un liek saldētavā, lai sastingst.

    Spirgtais citronu saldējums

    Vajadzēs:

    • 250 ml piena
    • 6 olu dzeltenumus
    • 120 ml saldā krējuma
    • 2 ēdamkarotes citronu sulas
    • miziņu no 3 citroniem
    • 100 g cukura

    Kas jādara?

    Pienu lej katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un lēnām lej karstajā pienā, visu nemitīgi maisot, lai masu nesarauj kunkuļos. Kad piena olu masa sabiezējusi, tai ļauj atdzist. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Putukrējumu iemaisa olu – piena masā, pievieno arī citrona sulu un citronu miziņas. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet cukura saldumam. Tad masu pārlej traukā un liek saldētavā. Ik pēc pusstundas apmaisa, līdz saldējums gatavs.

    Uz veselību!

    Mākslīgas krāsvielas, aromatizētāji, pārmērīgi liels cukura daudzums un piena tauki – sliktās vielas, kas veikalā pirktu saldējumu neļauj ierindot veselīgāko produktu sastāvā. Sevišķi svarīgi, lai saldējums nesaturētu transtaukskābes. Tomēr, ja saldējumu gatavo mājās, mammai ir iespēja saldo krējumu aizstāt ar pienu, gatavot sorbertu no svaigiem sezonas augļiem un ogām, pievienojot tikai mazliet vai nemaz cukura – tas būs veselīgs našķis karstai dienai. Galu galā visi saldējumi kā viens izraisa ēdāja organismā laimes hormona endorfīna salūtu!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē