• Mammas viedoklis: vai pasaule jūk prātā bērnu ballīšu dēļ?

    Ballītes
    11. janvāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Freepik
    Freepik
    Kad mani bērnudārza ģērbtuvē kāda mamma pārsteidz ar jautājumu – Kurš jums būs animators? – nodomāju, ka viņa ko sajaukusi. Es taču nepārstāvu filmu industriju un nezīmēju bērniem multenes. Bet pēc laba laika man pielec! Tā ir kārtējā māmiņa, kura jūk prātā, rīkojot savam bērnam dzimšanas dienu...

    Gluži vai vīruss

    Olafs no Ledussirds, smurfi, princese ar ģitāru... Šķiet, ka starp bērnu ballīšu varoņiem trūkst tikai Drakula, kurš dzertu īstas asinis. Vai varbūt arī tāds jau ir pieejams? Kāpēc bērnu ballītes beidzamajā laikā tiek pārvērstas par notikumu, ko bez pāris simtiem eiro nav iespējams sarīkot, jo vajadzīgas attiecīgas telpas (ar piepūšamajām atrakcijām vai krāsainu bumbu baseiniem), īpašs izklaidētājs (kurš izskatās kā no Disnejlendas izbēdzis eksponāts), īpašs mielasts, torte... Kāds teiks, man tikai skauž. Nē, man neskauž. Bet šādas ballītes dažā labā bērndārznieku kolektīvā ir lipīgākas nekā vējbakas un rota vīruss.

    Cenas griežas

    Bez 60 eiro par stundu vismaz Rīgā telpas ballītei atrast ir grūti. Taču tā ir cena darbdienā, brīvdienās viss maksā vēl dārgāk! Un kārtīga ballīte notiek vismaz divas trīs stundas. Tālāk tiek piedāvāts izklaidētājs. Viens, divi, pat trīs. Dīdžejs un triku meistars. Seju apzīmētājs. Balonu pūtējs un locītājs. Tas viss atkal maksā. Nereti košos akcentos tērptais vakara vadītājs trakojošo bērnu pūli nemaz nav spējīgs aizraut. Un, kā likums, viens vai divi mazie apmeklētāji uzmet lūpu un sāk raudāt pēc mammas. Nu ej, nu ej pie Smurfetes! Tev taču patīk! Kā lai mazais ballētājs paskaidro, ka īstā Smurfete ir maza, zila rūķīšu meitenīte, ne jau šis milzu zilonis, kurš katram baksta vēderā un prasa: «Kā tevi sauc?».

    Ēdieni

    Nav vēl manīts gaviļnieks un viesi, kuri svētku galdam pievērstu īpašu uzmanību. Pat ja galdi ir apklāti ar tematikai atbilstošiem papīra galdautiem (Monster High, Ledussirds, pirāti utt.), papīra krūzītes ir pieskaņotas musturam un salvetes tāpat. Parasti mazie iemet mutē kādu siera nūjiņu, vīnogu vai gurķa šķēli un aiziet atkal dauzīties. Dzert gan viņiem gribas. Par to ir jādomā. Sula tiek patērēta neiedomājamos daudzumos. Visu pārējo uz galdiem salikto noēd mammas un tēti, kuri ierodas pakaļ savām atvasēm vai īsina laiku savos viedtālruņos, gaidot ballītes beigas.

    Torte

    Zobārsta sapnis! Skaidrs, ka mīļāko multfilmas tēlu uz kūkas nevar izveidot tikai ar šokolādi un kokosriekstu skaidiņām, vajadzīga marcipāna masa. Un tā ir tieši tik salda, ka iesmeldzas visi zobi reizē. Bērniem patīk košas tortes. Paskatīties uz tām un nofočēties. Tālāk jau tieciet galā paši. Bērni neizliekas. Apēd divas karotītes kūkas, secina, ka par saldu, un dodas atkal dauzīties. Vismaz 30, 40 eiro un kūkas cepējas darbs – kaķim zem astes.

    Alternatīva

    Ir desmitiem iespēju uztaisīt bērnu ballīti lēti, labi un forši. Piemēram, lai visi jubilejas viesi paņem mugursomas. Iedali katram suliņu, glīti iepakotas siermaizes, ābolu, un uz priekšu – pretī pavasarim! Neticēsi, bet dažs labs bērns pat ar vilcienu tā kārtīgi nav braucis! Un tu taču zini, ka mazajiem vilciens ir par velti. Tikai vajag paņemt bezmaksas biļeti kasē. Aizlaidiet ar vilcienu uz Jūrmalu, Tukumu, Siguldu –  jebkur. Ejiet ekskursijā pa Rīgu, meklējiet apslēptu mantu, lai bērni rok pirātu dārgumus. Tiecieties pie apkaimes rotaļu laukuma. Sarīkojiet zīmēšanas konkursu ar krītiņiem uz asfalta. Žūrija – protams, jubilārs. Pie balvām tiek katrs. Aizejiet ciemos uz suņu patversmi. Palīdziet tur sagrābt pērnās lapas. Forša ideja – forša ballīte. Varbūt man viegli runāt, jo mums ir dārzs? Mēs cepam desas, uzslejam telti un ballējamies kā traki.

    Beigas

    Kā tev patika ballīte? Prasu savējam, kad atgriežamies mājās no kārtējā vismaz 300 eiro budžeta pasākuma. Protams, katrs tika pie balonu suņa, apzīmētas sejas un izlēkājās gumijas atrakcijā, kas augumā var mēroties ar mūsu prezidenta pili.

    Man patika. Un kas tieši? Baigi labi varēja izskrieties!

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē