• Arī bērnam var sāpēt galva. Iemeslus skaidro neiroloģe

    Mans Mazais
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja bērns saka, ka viņam sāp galva — pievērs tam uzmanību! Konsultē bērnu neiroloģe Vizma Meikšāne.

    Aptuveni 50% galvassāpju iemeslu bērnu vecumā saistīti ar psiholoģiskajām problēmām ģimenē, bērnudārzā vai citā vidē, kur bērns atrodas. Tad galva sāp bez jebkāda redzama vai atrodama iemesla.

    Ja ģimenē regulāri notiek strīdi, skandāli vai ieilgusi klusēšana vecāku starpā, ja bērns nejūtas mīlēts un pieņemts, ja no viņa visu laiku prasa un prasa, bet samīļo tikai reizi gadā ap Ziemassvētkiem, ja mamma un tētis strādā ārzemēs un bērns spiests dzīvot pie vecmāmiņas utt. – pārdzīvojumi var radīt bērnam tādas problēmas, no kurām patiešām sāp galva.

    Galvassāpes uz nervu pamata bērnam var parādīties arī, sākot apmeklēt bērnudārzu vai skolu. Ja bērns pēc savas būtības ir vienpatis un viņu ved uz bērnudārzu, kur ļembasts ir neizbēgams, ar laiku bērnam sāk sāpēt galva. Viņam nepatīk troksnis, ko rada citi bērni, jo troksnis provocē galvassāpes. Pārnākot mājās, bērns jūtas saguris, gulšņā, nevēlas ēst, un, ja viņam pajautā: «Vai kas sāp?», mazais var parādīt uz galvu.

    Risinājums? Bērns pats situāciju savā veidā risina, saslimstot. Viņš te slimo, te apmeklē bērnudārzu, te atkal slimo. Un tā visu gadu. Tāpēc īstais risinājums ir runāt un runāt ar bērnu. Reizēm risinājums ir – mainīt bērnudārzu vai skolu. Ja tā šķiet labāk, izvēlēties alternatīvu izglītības iestādi.

    Ja grūti saprast, vai bērnam galva sāp stresa vai cita iemesla dēļ, jāpavēro – vai galva sāp arī brīvdienās? Varbūt kādu nedēļu ļaut bērnam neiet uz dārziņu vai skolu?

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē