• Aptauja parāda, kas patiesībā vislabāk garšo bērniem!

    Uzturs
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    2. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: shutterstock
    Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) veiktā vecāku aptauja veselīga uztura kustības Ēstprieks ietvaros liecina: 57% Latvijas bērnu iemīļotākais ēdiens ir pankūkas un plācenīši.

    Bērniem ļoti garšo arī saldumi (56%) un augļi (55%), savukārt vairākums atsakās no putras (34%), sviestmaizēm (34%), dārzeņiem (30%) un zivju ēdieniem (13%). Bērnu nepatika pret konkrētiem produktiem atspoguļojas arī datos par ikdienas uzturu, piemēram, zivis un jūras veltes 41% bērnu ēd tikai reizi nedēļā, savukārt saldumus 23% bērnu ēd pat reizi dienā vai biežāk.

    «Saldā garša ir pirmā, ko bērni atpazīst, tāpēc ir saprotams, kāpēc viņu mīļākie ēdieni visbiežāk ir dažādi saldumi un pankūkas. Lai uzlabotu ēdienkarti, par pamatu var ņemt šīs un citas bērnam jau pazīstamas ēdiena formas un mainīt to sastāvu – taču pamazām, lai pārmaiņas nerada pārlieku lielu pārsteigumu un pretestību.

    Lai noslēptu dārzeņu klātbūtni ēdienā, tos var sablendēt, nevis griezt gabaliņos.

    Šis paņēmiens ļoti labi der arī kartupeļu biezenim, kotletēm, konditorejas izstrādājumiem. Arī cukura patēriņa samazināšanu ieteicams veikt pakāpeniski. Vēlos iedrošināt vecākus – pozitīvās pārmaiņas ēdienkartē nav jāievieš uzreiz, vienā dienā. Svarīgi sākt ar mazumiņu un virzīties uz mērķi pakāpeniski,» stāsta BKUS uztura speciāliste un Ēstprieks ēdienkartes autore Lizete Puga.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē