• Te mīļdzīvniekus iegādāties ir droši: atjaunots šķirnes mājas dzīvnieku audzētāju organizāciju reģistrs

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Zemkopības ministrija aicina suņu, kaķu un sesku turētājus pievērst uzmanību: ir atjaunots Lauksaimniecības datu centra (LDC) šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizāciju reģistrs un tikai šīs organizācijas ir tiesīgas nodarboties ar šķirnes dzīvnieku audzēšanu, pavairošanu, tirdzniecību un ciltsrakstu izsniegšanu.

    Lai izslēgtu situācijas, kad iegādātais šķirnes mīļdzīvnieks (kaķis, suns vai sesks) neatbilst attiecīgai šķirnei un tam izsniegtie ciltsraksti rada šaubas, pirms darījuma veikšanas obligāti ir jāpārliecinās, vai attiecīgās šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētava ir kādā no šīm reģistrētām organizācijām.

    Iegādājoties šķirnes mīļdzīvnieku no audzētāja vai audzētavas, kura pārstāv reģistrētu organizāciju, dzīvnieka īpašnieks pasargās sevi no attiecīgai šķirnei neatbilstoša dzīvnieka iegādes, un tam izsniegtie ciltsraksti būs apliecinājums, ka pārdevējs (audzētājs vai audzētava) mīļdzīvniekus audzē saskaņā ar valstī noteiktajām labturības prasībām un ievēro dzīvnieku pavairošanas nosacījumus. Ja mīļdzīvnieka audzēšanas procesā īpašniekam vai turētājam  radīsies jautājumi vai neskaidrības, viņam būs iespēja vērsties pie attiecīgās organizācijas šo jautājumu risināšanai.

    Savukārt, ja šķirnes mīļdzīvnieks nopirkts no pārdevēja (audzētāja vai audzētavas), kas nesadarbojas ar organizācijām vai sadarbojas ar organizāciju, kura nav reģistrējusies LDC, tad dzīvniekam izsniegtie ciltsraksti nebūs legāli un dzīvnieka patiesā izcelsme un veselības stāvoklis var būt apšaubāms.

    Informācija par reģistrētām šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizācijām ir pieejama Lauksaimniecības datu centra tīmekļvietnē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē