• Lai mazinātu bērnu traumatismu, mediķi aicina uz pasākumu Zinošs un drošs

    Bērna drošība
    4. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Bērnu traumatisma ziņā Latvija un tās kaimiņvalstis turpina ierindoties Pasaules Veselības organizācijas (PVO) saraksta augšgalā. Lai kopīgiem spēkiem novērstu dažāda veida negadījumus, sestdien, 5. septembrī, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sporta kompleksā Krišjāņa Barona ielā 116A no 12.00 līdz 18.00 notiks interaktīvi izglītojošs pasākums Zinošs un drošs!

     Izglītojošajā pasākumā Zinošs un drošs ārstu un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) medicīnas studentu vadībā bērni un vecāki vienkāršā un interaktīvā veidā izzinās, kā izvairīties no traumām un kā rīkoties neatliekamās situācijās. Pasākums norisināsies jau trešo gadu, un to rīko RSU Pediatrijas studentu zinātniskais pulciņš, Latvijas Pediatru asociācija, Rīgas domes Labklājības departaments un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca

    Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), kā arī PVO dati liecina, ka Latvija ieņem vienu no pirmajām vietām Eiropā saistībā ar bērnu traumatismu.

    Visbiežāk traumas bērni gūst mājās, skolās vai arī pirmsskolas izglītības iestādēs. Bieži traumas var gūt, braucot ar dažādiem transportlīdzekļiem, piemēram, velosipēdiem un skeitbordiem uz ceļiem, stāvlaukumos un skeitparkos. Nereti traumas tiek gūtas arī atpūšoties pie dabas un ūdeņiem. Biežākie ievainojumi ir lūzumi, sasitumi un zilumi, bet liela daļa negadījumu var būt arī apdegumi, applaucējumi.

    Pasākumā Zinošs un drošs bērni un vecāki aicināti izzināt, kā no šīm situācijām izvairīties, un kā rīkoties, ja tādā esi nonācis.

    Šogad uzzināt ko jaunu varēs 10 interaktīvās stacijās, kur uzmanība vērsta uz dažādiem drošības pasākumiem, atrodoties pie ūdens vai uguns, pavadot laiku uz ielas, izklaidējoties brīvā dabā, sportojot, kā arī vienkārši esot mājās vai skolā. Pasākumā tiek iekļautas arī jaunas stacijas, kurās tiks pievērsta uzmanība psihoemocionālajai drošībai un veselīgam uzturam mūsu ikdienā. Apmeklējot pasākumā izveidotās stacijas un piedaloties to aktivitātēs, tiks krāti zīmodziņi, ko varēs apmainīt pret balvām no pasākuma atbalstītājiem.

    Visi pasākuma dalībnieki tiek aicināti ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un SPKC rekomendācijas saistībā ar Covid-19 izplatību. Lai pasākumā nodrošinātu epidemioloģisko drošību, norises vietā būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi un apmeklētājiem tiks regulāri atgādināts par noteikumu ievērošanu.

    Pasākuma laikā par bērnu drošību ir atbildīgi viņu vecāki. Pasākuma organizatori nenes materiālu atbildību par mantām, kas nozaudētas vai sabojātas pasākuma laikā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē