• Covid-19 ir ietekmējis gatavošanos 1. septembrim?

    Gatavošanās skolai
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Kā liecina Maxima Latvija veiktās aptaujas dati, Covid-19 ir būtiski ietekmējis gatavošanos jaunajam mācību gadam. Viena piektdaļa jeb 20% aptaujāto steidz iegādāties viedierīces un datorus gadījumam, ja vīrusa izplatības uzliesmojuma dēļ mācības būs jāturpina attālināti.

    Šī gada gatavošanās jaunajam mācību gadam ir nedaudz neierastāka nekā iepriekš. Ar bažām domājot par vīrusa atkārtotu izplatību, 19% respondentu šogad plāno biežāk bērniem dot ēdienu līdz uz skolu, lai ietaupītu ģimenes budžetu un izvairītos no drūzmēšanās ēdnīcā. Tāpat viena piektdaļa respondentu atzīst, ka, rūpējoties par savu bērnu drošību, plāno izvairīties no sabiedriskā transporta lietošanas un bērnus uz skolu nogādās paši. Pēc epidemiologu rekomendācijām, 21% aptaujāto vecāku lielāku uzmanību pievērsīs āra apģērba iegādei, lai rudenī laikā ārpus mācību stundām vairāk laika pavadītu svaigā gaisā.

    Pandēmija ir veikusi izmaiņas arī 1. septembra svētku svinēšanas paradumos.

    Lai arī vairāk nekā 90%* Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka šo dienu atzīmēs kā svētku dienu, šogad lielākai daļai tas būs mājās, ģimenes lokā, izvairoties no sabiedrisku vietu vai pasākumu apmeklēšanas.

    «Šis gads mums ir bijis izaicinājumu pilns, un 1. septembri gaidām ar īpašām sajūtām, lai visi kopā atkal tiktos klātienē, taču ievērojot īpašu piesardzību. Sniedzot atbalstu mūsu klientiem, jau augusta sākumā papildinājām mūsu preču klāstu ar skolai un bērnudārzam nepieciešamām precēm, lai vecākiem vienkopus būtu iespēja iegādāties visu nepieciešamo bērnu sagatavošanai jaunajam mācību gadam un nebūtu jāuztraucas par drūzmēšanos vairākos veikalos. Maxima veikalu sortimentā ir gan daudzveidīgs kancelejas preču un penāļu piedāvājums, burtnīcas un klades, gan mugursomas dažāda vecuma bērniem ar atlaidēm līdz pat 50%,» stāsta Maxima Latvija iepirkuma departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

    Kā atklāj Maxima veiktās aptaujas dati, iecienītākie ziedi, kas pirmajā skolas dienā tiek pasniegti skolotājai, ir dažādu ziedu pušķi. Tos pasniegt šogad plāno teju trešdaļa aptaujāto. Lai arī gladiolas ir ziedi, kas lielākai daļai asociējas ar 1. septembri, tos šogad plāno pasniegt 24% aptaujāto. Iedzīvotāji iecienījuši arī asteres (17%) un rozes (8%).

    *Aptauja par svētku svinēšanas paradumiem norisinājās Maxima Latvija mājas lapā laika posmā no 20. līdz 27. augustam un tajā piedalījās 607 respondenti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē