• Ar Covid-19 Rīgā saslimusi bērnudārza darbiniece

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ar Covid-19 saslimusi kāda Rīgas 88. pirmsskolas izglītības iestādes darbiniece, tāpēc bērnudārzs slēgts, bet darbiniekiem un audzēkņiem noteikta 14 dienu karantīna, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

    Zināms, ka šai personai ir minimāls kontrakts ar bērniem, tomēr patlaban norit epidemioloģiskā izmeklēšana, lai noteiktu infekcijas avotu, vēstīja Arāja.

    Latvijas Televīzija vēsta, ka tas ir kāds bērnudārza tehniskais darbinieks, taču, kur notikusi inficēšanās – nav zināms. Veikt Covid-19 testu darbinieci nosūtījis ģimenes ārsts. Ārzemes sasirgusī sieviete nav apmeklējusi un vīruss konstatēts pēc tam, kad pēc sliktas pašsajūtas ģimenes ārste nozīmējusi Covid-19 testu. Slimnieces kontaktpersonas ir apzinātas un tām turpmākās 14 dienas jānovēro sava pašsajūta un nepieciešamības gadījumā būs jāveic Covid-19 tests.

    Kopumā bērnudārzā mācās 83 audzēkņi, taču ārkārtējās situācijas laikā tas darbojies dežūrrežīmā un to apmeklējuši vien daži bērni.

    Bērnudārza vadītāja Māra Krastiņa stāstīja, ka šajā periodā to apmeklējuši četri līdz 12 bērni. Viņa arī uzsvēra, ka darbinieki pat ar mazākām veselības problēmām darbā ierasties nedrīkst.

    Rīgas domē aģentūrai LETA apstiprināja, ka informācija par inficēšanos pašvaldībai ir zināma un, sekojot epidemiologu ieteikumiem, bērnudārzs būs slēgts līdz 5.maijam.

    Patlaban karantīnā esošo veselības stāvokli uzraudzīs ģimenes ārsti un, parādoties attiecīgajiem Covid-19 simptomiem, viņiem tiks veiktas jaunā koronavīrusa analīzes.

    SPKC apkopotā informācija liecina, ka līdz šim kopumā Latvijā veikts 41 041 Covid-19 tests, no kuriem 778 bijuši pozitīvi. No slimības pagaidām izveseļojušies 133 cilvēki. Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 1705 Covid-19 testi un reģistrēti 17 jauni saslimšanas gadījumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē