• 8 fotogrāfes ieteikumi, lai ģimenes fotosesija izdotos

    Attiecības
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    27. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personīgā arhīva
    Ģimenes fotosesija var kļūt par ļoti jauku notikumu, kas radīs prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem, gan nereti arī ģimenes četrkājainajiem mīluļiem. Lai tas tā būtu, ir vērts ņemt vērā dažus būtiskus ieteikumus.

    Fotogrāfijām ir ļoti sena vēsture. To nozīme nekad nav apšaubīta, jo fotogrāfijai piemīt kāda brīnišķīga īpašība. Tā dod iespēju neaizmirst mums būtiskus brīžus, dod iespēju atgādināt sev – kādi bijām! Gadi skrien un nebeidzamajā dzīves ritenī, kurš jaudīgi turpina ik dienas griezties, ir vērtīgi laiku pa laikam apstāties un sagādāt sev atmiņas fotogrāfiju veidā.

    Fotogrāfe Ilze Krone dalās ar ieteikumiem, lai ģimenes fotosesijas rezultāts būtu nešaubīgi izdevies!

    Atrast ‘’savu’’ fotogrāfu

    Fotogrāfu, kurš jūs uzrunā pēc sajūtām, aplūkojot viņa darbus. Perfekti, ja šo fotogrāfu esat paši satikuši jau kādā pasākumā, vai ieteikuši draugi, ģimene. Tas tāpēc, lai izvairītos no nezināmā - kāds šis fotogrāfs ir fotosesijas laikā, cik ilgi jāgaida gatavais rezultāts, cik atsaucīgs fotogrāfs ir palīdzēt sagatavoties fotosesijai. Es parasti palīdzu, iesakot apģērbu, piedāvājot lokācijas, studijas, iesaku make-up, ja nepieciešams.

    Padomāt, kur fotosesiju vēlamies un, kāds būs tās formāts

    Kur notiks fotogrāfēšanās? Dabā, studijā, kādā viesu namā, kur piemēram, esat apmetušies atvaļinājumā, studijā vai varbūt savā mājā? Katrai vietai ir sava maģija! Dabā ir tik daudz dažādu opciju – ziedošie dārzi, pļavas, meži, pie jūras, ezera, upes, grants karjerā, pie dzīvniekiem. Bērniem ļoti patīk, kad notiek kādas aktivitātes un tādas es cenšos viņiem dot. Lai fotosesija būtu kā patīkama rotaļāšanās un jautra ģimenes kopā pavadīšana. Piemēram, pikniks vai ģimenes fotosesija ar ponijiem. Fotosesija mājās ir pie mums nenovērtēta opcija. Šīs fotogrāfijas pēc vairākiem gadiem iegūs vēl papildus vērtību bērnu un vecāku acīs. Iespējams, jums šķiet, ka mājoklis pa mazu vai arī nav svaigākais remonts, bet par to nav nepieciešams satraukties. Fotogrāfs mācēs atrast, kā skaisti nobildēt un tās ir jūsu mājas. Tik jārēķinās, ka fotogrāfs var palūgt dažas lietas no telpas iznest vai dīvānu piemēram pastumdīt.

    Padomāt par apģērbu

    Lai fotogrāfijās jūs izskatītos harmoniski, iesaku piedomāt par apģērbu toņiem. Saprotot, kur fotosesija norisināsies, fotogrāfs noteikti mācēs ieteikt krāsu variantus. Ja iespējams, neizvēlēties bērniem apģērbus ar printiem, ja vien visi neesat stilizēti, piemēram, supervaroņu tematikā. Piedomāt par apaviem. Ja tas ir dabā, piemēram, pie jūras vai arī ābeļdārzā, saskaņojot apģērbu, skaisti izskatās basas kājas.

    Neaizmirstam par nagiem

    Par šo bieži vien neiedomājas pat vispedantiskākās mammas, nemaz nerunājot ja bērniņi ir vairāki. Bildējot tuvplānus, šie mazie pirkstiņi jums ļoti «leks» acīs.

    Rezerves drēbes, mitrās salvetes

    Lai mammas justos mierīgāk un mazie pa ceļam nenosmērējas, pirms fotosesijas bērnus var pārģērbt, ierodoties fotosesijas vietā. Var noderēt arī mitrās salvetes, īpaši, ja fotosesija norit ārtelpā.

    Paēdiet

    Vīrieši un bērni ir gana nervozi ar tukšiem punčiem, tāpēc ieteiktu pirms fotosesijas kaut nedaudz, bet iestiprināties! Ja tam nav bijis laika, var paņemt uzkodas līdzi. Kamēr tiek bildēti vecāki, bērni var ko uzkost. 

    Bērna dienas ritmam piemērots fotosesijas laiks

    Mammas vislabāk zina, kurš dienas laiks viņas mazulim ir vispatīkamākais, ērtākais šādam notikumam. Ja fotosesija norisinās dabā, neiesaku izvēlēties dienasvidus laiku, kad saule ir tieši zenītā. Ir karsti un saules gaisma veido ļoti kontrastainas ēnas. Vasaras laikā iesaku vakara fotosesijas nedaudz pirms saultieta, kad saules gaisma dod papildus sajūtas.

    Ļauj bērniem «elpot» un uzticies fotogrāfam

    Šis it īpaši attiecas uz tīņiem, kuri tāpat nelabprāt bildējas ar vecākiem. Bet, ja vēl mamma šim pusaudzim sāk aizrādīt un pamācīt – viņi, visticamāk, noslēgsies vēl vairāk. Ļaujiet, lai fotogrāfs dara savu darbu! Izbaudiet šo procesu. Jo vairāk jūs ļausieties, jo vairāk jums patiks rezultāts!

    Iedvesmojies no Ilzes ģimenes fotosesijas bildēm!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē