• 5 padomi, kā ģimenei ieziemot siltās drēbes

    Nekārtība mājās
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    14. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: shutterstock
    Iestājoties pavasarim un laikapstākļiem kļūstot patīkami baudāmiem, ziemas apģērbs ikdienā vairs nav nepieciešams. Kā ģimenei to ērti uzglabāt līdz nākamajai aukstajai sezonai, stāsta mājokļa organizēšanas konsultante Klinta Rasmane.

     

    1. Izšķirojam. Pirms visu saliec skapī, kritiski jāizvērtē, kādu apģērbu un apavus vēlies saglabāt. Ja apģērbs ir bojāts, jāsaprot, vai to iespējams salabot. Jāizvērtē, ko būs iespējams lietot pašiem nākamajā sezonā, no kā jāatbrīvojas, bet, kas jāsagatavo, lai to varētu kādam atdot vai pārdot. Uzreiz visu sašķiro atsevišķās kaudzītēs!
    2. Izmazgājam. Līdz nākamajai sezonai noglabājam tikai tīru apģērbu. Pirmkārt, ja to būs nepieciešams nodot kādam citam, tas būs vieglāk un ērtāk izdarīt. Otrkārt, arī pašiem, kad ziema kārtējo reizi pienāks “negaidīti”, nebūs jāsatraucas, ka apģērbs ir vēl jāmazgā. Tas viss attiecas arī uz apaviem.
    3. Organizējam kastēs. Ziemas apģērbu un apavus ieteicams likt kastēs. Ja ģimenē ir vecāki un viens bērns, iespējams, visam būs vieta vienā lielā kastē. Ja ģimenē ir vairāki bērni, ieteicams katram bērnam atvēlēt savu kasti. Varianti nudien ir dažādi! Tāpat, vecākiem var atvēlēt vienu kasti, bet bērniem atsevišķu. Ja katram ir atvēlēta sava kaste apģērbam, klāt var likt arī apavus. Ja apģērbs visiem noglabāts kopā, tad atsevišķi var likt visus apavus.
    4. Nomarķējam. Uz kastes uzrakstam personas vārdu, kuras apģērbi un apavi atrodas kastē. Ja to ir ļoti daudz, tad klāt var pierakstīt arī izmērus.
    5. Uzglabājam. Kastes liekam skapjaugšās, skapju apakšējos plauktos, pagultēs vai vietās, kur šīs kastes netraucēs tikt pie biežāk lietojamā apģērba/apaviem

     

    Skaties video, kā siltās drēbes ieziemo mājokļa organizēšanas konsultante Klinta Rasmane!

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Klinta Rasmane | Mājokļa organizēšanas konsultante (@klinta_par_kartibu)

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē