• Sējam puķes ārā… janvārī. Kas ir ziemas sēšana?

    Dārzs
    Egita Galiņa
    23. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ja no dēstu audzēšanas līdz šim atturējis laba apgaismojuma, vietas trūkums vai, tieši pretēji, pavasarī uz palodzēm nav neviena brīva stūrīša, iespējams, to vismaz daļēji var risināt ar ziemas sēšanu.

    Praktiski tas notiek tā, ka gada aukstajos mēnešos (janvāris, februāris) caurspīdīgus vai gaišus plastmasas traukus ar noskrūvējamu korķi pārgriež uz pusēm, sapilda ar dēstu audzēšanai paredzētu substrātu, iesēj sēklas, aizlīmē un līdz pavasarim atstāj ārā, traukus novietojot saulainā, no vēja pasargātā vietā bez jumta pārseguma, piemēram, gar siltumnīcas ārmalu.

    Uzreiz gan jāsaka, ka ziemas sēšanas metode neder visiem augiem. Siltumu mīlošās puķes un dārzeņi diez vai būs mierā ar šādiem skarbiem augšanas apstākļiem. Taču ir sēklas, kurām dīdzību uzlabo sēklu stratificēšana jeb to pakļaušana zemai gaisa temperatūrai, mākslīgi radot pārziemošanas efektu. Ar tām gan ziemas sēšanas projekts var nest auglīgus rezultātus.

    Izmantojot ziemas sēšanas metodi, iespējams izaudzēt aukstuma norūdītus stādus, kurus maijā, uzreiz pēc salnām, izstāda dobē.

    Vairāk lasi portālā Santa+!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē