• Vienas telpas anatomija – lauku mājas guļamistaba

    Zelta padomi
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    13. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Living4media
    Gudri iekārtota guļamistaba kalpo par tavu miera ostu, kurā piestāj dienas steiga un domu skrējiens.

    Skandināvu vienkāršums

    Nelielās un nestandarta plānojuma telpās īpaši iederīgs būs minimālismā ieturētais skandināvu stils, kam raksturīga mierīgu toņu gamma, dabas materiāli un tikai pašas nepieciešamākās mēbeles. Lauku mājas guļamistabā ir pieļaujama arī tādu lietu eksponēšana, ko pilsētas dzīvoklī izvēlamies paslēpt aiz skapja durvīm. Šajā gadījumā – drēbju skapja vietā izvēlētais apģērbu kronšteins pilda minimālo praktisko funkciju, vienlaikus piešķir telpai vieglu gaisotni un nepretenciozu raksturu.

    Neperfektas sienas

    Aktuālajai neviendabīgu, it kā nevērīgi krāsotu sienu tendencei ir vieta arī lauku mājas guļamistabā. Viens no biežāk izmantotajiem līdzekļiem mūsdienās ir kaļķa krāsa, kas ir ne tikai elpojošs materiāls, bet vienlaikus arī uzsūc lieko gaisa mitrumu. Kaļķa krāsas klājums efektīgāk izskatīsies uz sienas ar laika patinu vai sienas, kas iepriekš nav nolīdzināta perfekti gluda. Šāds krāsojums lieliski izskatās kopā ar lauku vidē tik iederīgajiem ne gluži taisnajiem stūru leņķiem, turklāt ir variējams atkarībā no krāsu kārtu biezuma.

    Rēna gaisma

    Guļamistabā vērts apsvērt vairāku līmeņu apgaismojumu, vairāk uzmanības pievēršot sienu un grīdas lampām, pie reizes pārliecinoties, ka tās metīs silta toņa gaismu. Šī telpa kalpo saldam miegam, tāpēc griestu apgaismojums nav primārā izvēle. Savukārt, blakus gultai novietoti mazi gaismekļi un efektīga stāvlampa, kuras radītā gaisma piešķir telpai intīmu noskaņojumu, ļaus pēc nepieciešamības variēt gan apgaismojuma veidu, gan intensitāti.

    Ērtība ir vērtība

    Vai jums ir gadījies, ka minimālais stils izrādās pārlieku minimāls un galu galā prasības pēc elementārām ērtībām ar laiku tajā ievieš korekcijas? Mūsu ieteikums, iekārtojot guļamistabu: atkarībā no gulēšanas paradumiem jau sākumā padomāt, kur pirms kāpšanas gultā liksiet novilkto apģērbu un vai tas atradīsies pa rokai, no rīta pamostoties. Lai rītasvārki nebūtu jānomet, kur pagadās, jāparedz vieta, nelielam soliņam vai pufam. Dekorativitātes ziņā tas var arī pildīt interjera galvenā akcenta lomu.

    Lina gultasveļa

    Izvēloties tekstila izstrādājumus dzīvei lauku vidē, pieļaujami arī šķietami nepraktiskāki materiāli, jo veļu var ērti žāvēt arī ārā. Raupjas faktūras kokvilna, dabiski burzīts lins vai kaņepju audums vienlaikus būs ar praktisku un sentimentālu nozīmi. Izvēloties, piemēram, lina gultasveļu, jālūko, lai tā atbilstu gultas un segas izmēriem, taču, lai dabiskie materiāli nezaudētu sākotnējo kvalitāti, jāievēro norādītie kopšanas nosacījumi.

    Dabas toņi

    Jo tuvāk dabai, jo labāks miegs, tādēļ guļamistabai piemēroti maigi un nomierinoši toņi, kas rosinās naktsmieru: ziloņkaula balts, krēmīgi bēšs, nomierinošie zemes un mierīgi zaļie meža toņi. Žanra klasika, kurā tikpat kā nav iespējams kļūdīties, ir atturīgi brūno un gaišo krēma toņu kombinācija. Izvēloties proporcijas, jāatceras – jo mazāka telpa, jo lielāks gaišo toņu pārsvars.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē