Vasarīga ideja — grila soliņš

Māja un Dārzs
Sandija Šēnberga
9. jūlijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: ANDREJS NIKIFOROVS
Šašliku, ribiņas, desiņas un pārējos grilējumus neliek tik ierastajās bļodās vai šķīvjos, bet tā vietā pasniedz uz iepriekš sagatavota, notīrīta liela dēļa vai sola.

Vispirms pārklāj to ar cepamo papīru (var arī atstāt tā, lai papīru redz). Uz papīra kaudzītēs saber krāsainus tomātiņus, sagrieztus gurķus, marinētus sīpoliņus, zaļumus un citas piedevas, atstājot brīvas vietas grilējumiem. Kad viss izcepies, gaļu saliek kaudzītēs starp zaļumiem.

Turpat vai uz atsevišķa dēļa vai bļodā klāt var pasniegt Toskānas salātus.

Toskānas salāti latvieša gaumē

Būs nepieciešams:

  • 1 čabata
  • 1–2 kg dažādu krāsu tomātu
  • sauja kaperu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 4 ēdamkarotes extra virgine olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa vai pāris karošu citrona sulas
  • šķipsniņa brūnā cukura vai pustējkarote medus (var nelikt)
  • sāls

Maizi saplucina gabalos, apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un cep 200 grādos, kamēr tā kļūst zeltaina. Tomātus sagriež gabalos, pārkaisa piparus un sāli, pievieno kaperus un plānos gredzenos sagrieztu sīpolu. Pirms pasniegšanas pievieno maizes grauzdiņus (pārāk ilgi stāvot, tie samirks). Visu pārslaka ar mērci, ko pagatavo no olīveļļas, balzametiķa vai citrona sulas, šķipsniņas brūnā cukura vai medus un sāls.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

 

Privātā Dzīve

Vairāk

Receptes

Vairāk

Veselība

Vairāk

Ieva

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+