• Tasītei un žurnālam. Kas jauns žurnālgaldiņu modē?

    Māja
    7. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Mūsuprāt, ir viena mēbele, kas ikvienā dzīvojamā telpā nepelnīti palikusi šķietami galvenās mēbeles – dīvāna – ēnā. Bez šīs mēbeles pat perfekts dīvāns ir kā labs stāsts bez nobeiguma. Tāpēc šoreiz par tik svarīgo otrā plāna lomas spēlētāju – žurnālgaldiņu. Konsultē Kristīne Šuste, interjera dizainere.
    • Kafijas jeb žurnālu galdiņu aizsākumi meklējami 18. gadsimtā. Nepieciešamība pēc šīs mēbeles radās tējas baudīšanas laikā – tasītes novietošanai. 
    • Lauku mājā iederēsies galdiņš ar raupjāku, tostarp vecinātu koka virsmu, bet robustāka interjera piekritēji var lūkot pēc akmens vai akmens masas žurnālgaldiņa vai arī tāda, kurā izmantoti masīvkoka elementi un metāla detaļas. 
    • Aktualitāti nezaudē arī dabā atrodamu detaļu un mūsdienu materiālu kombinācija, piemēram, koka zaru elementi apvienojumā ar stikla virsmu. Galu galā – žurnālu, mīļākās sveces un tasītes novietošanai var izmantot arī pavisam pašpietiekamus dabas elementus, piemēram, izteiksmīgu masīvkoka bluķi vai pat mantotu pūralādi. Tomēr tas nenozīmē, ka, iekārtojot lauku māju, jāturas tikai pie klasiskām vērtībām. Ņemot vērā kopējo interjera raksturu, telpā var ievietot arī kaut ko pilnīgi radikālu, piemēram, krāsainu stikla galdiņu, kas tajā kalpos par galveno akcentu.
      • Izvēloties žurnālgaldiņu, uzmanība jāpievērš trim lietām: drošībai, materiālam un stabilitātei. Visstabilākais un praktiskākais būs masīvkoka galdiņš, taču svara dēļ tādu būs grūtāk pārvietot. Izvēloties stikla galdiņu, jārēķinās, ka ar laiku uz tā var parādīties švīkas, pret šo materiālu jāizturas saudzīgāk nekā pret masīvkoku un, protams, arī biežāk jātīra. Uz eļļota koka galdiņa nav vēlams pārāk ilgi atstāt nopilējušas kafijas un vīna traipus, citādi tas ar laiku iegūs papildu nokrāsas. Ja vēlas maksimāli praktisku un viegli kopjamu galdiņu, jālūko pēc modernajām tehnoloģijām, piemēram, pārklājuma fenix – tas ir matēts materiāls, uz kura nav redzami skrāpējumi un pirkstu nospiedumi.
      • Kafijas galdiņus var iedalīt vairākās grupās. Vairākas virsmas dažādos līmeņos, izmēros un formās piemērotas lielākai telpai un tad, ja, iekārtojot interjeru, izvēlas radošāku pieeju. Piemēram, galdiņu komplekts, kurā ietilpst cits par citu mazāki galdiņi, ikdienā ir ērti uzglabājams, kā arī ērti paplašināms viesību gadījumā. 
      • Galdiņš ar rokturiem būs ērts gadījumā, ja telpā bieži tiek mainīta atrašanās vieta, galdiņš pārnests no vienas telpas uz citu vai to izmanto arī uz terases. Šādā gadījumā ļoti parocīgs un stilīgs būs arī galdiņš uz riteņiem. 
      • Galdiņš kā mantu glabātava ir risinājums nelielām telpām kārtības uzturēšanai. Tādā var uzglabāt gan vecos žurnālus, gan kārumus un mīļāko pledu, ko vēsākā dienā izņemt un uzsegt uz pleciem. 
      • Transformējams galdiņš nepieciešamības gadījumā ērti pārtaps par pienācīga augstuma ēdamgaldu, tāpēc ir izvēle tiem, kam mājās nepietiek vietas lielam ēdamgaldam. 
      • Kafijas galdiņš, kurā integrēts apgaismojums, pildīs gan praktisku, gan dekoratīvu funkciju – gaismas avots noderēs lasīšanai un noskaņas radīšanai. Šāds galdiņš labi noderēs un skaisti izskatīsies, vakarā iznests uz terases.
      • Meistarīgi miksējot, arī klasiskā lauku interjerā var integrēt modernos materiālus, tostarp izturīgu koka, ādas vai akmens imitāciju.
      • Mūsdienās, kad svarīgi ir uzlādēt savu viedierīci jebkurā laikā un vietā, aktuāli kļūst galdiņi, kas papildināti ar USB vai bezkontaktu uzlādi telefonam.

       

      Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē