• Sniega roze spēj uzziedēt pat kupenā!

    Dārzs
    Lote Auzāne
    19. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    4/8Austrumu sniegrozes

    Austrumu sniegrozes

    Savukārt austrumnieces ir nedaudz cimperlīgākas… Tām ir trauslāks lapojums, un augi ir jutīgāki lielākos mīnusos. Agrā pavasarī nereti piesaulītē iesilst jau līdz plus 10 grādiem, un austrumniece šādos apstākļos zied pilnā sparā.

    Taču, ja uz nakti sola bargāku salu, ziemziedi vēlams piesegt, jo krasas temperatūras svārstības var ziediņus apraut un pēc tam tie vairs nebūs tik daiļi. Kā daru es? Izklausās smieklīgi, bet pievakarē, garām ejot, vienkārši uzlieku ceriem apgāztu spaini. Un – no rīta atkal noņemu. Ļoti ērti!

    Ar ko vēl jārēķinās? Lapas Austrumu sniegrozei sala ietekmē bieži kļūst ne visai glītas, plankumainas, bet ar to nogriešanu nesteidzos, jo tās labi piesedz, pasargā no aukstuma pumpurus, kas spraucas ārā no zemes.

    Kad ziedkāti izveidojušies un ziedi pilnībā atvērušies, lapiņas nogriežu, lai nebojā skaistumu. Turklāt nereti vecās lapas ir augstākas par ziediem, tādēļ traucē tiem izcelties. Līdz nākamajai sezonai lapiņas ir glīti ataugušas.

    Zinu, ka Vācijā un Holandē dārznieki lapas nogriež jau rudenī, bet – tajās zemēs ir siltākas ziemas nekā Latvijā, tādēļ tas neskādē.

    Austrumu sniegrozei un tās hibrīdiem ir milzum daudz variāciju – no zaļganiem līdz tumši purpursārtiem ziediem… Kad austrumniece nozied, visām šķirnēm ziedi maina krāsu uz gaiši zaļu un augs turpina būt dekoratīvs.

    Es Austrumu ziemziedes stādu podos, un tās vēl maijā un jūnijā izskatās pievilcīgas, lai gan jau sen ir noziedējušas. Cers nedaudz brangāks nekā melnajai sniegrozei – ap 50 centimetriem augstumā un platumā.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē