• Siltumnīcas jautājums. Kuru polikarbonātu izvēlēties?

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    17. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja vēlies uzbūvēt siltumnīcu no polikarbonāta, ir svarīgi saprast, kurš būs labs un izturīgs. Konsultē Brigita Rībena, Averto siltumnīcu speciāliste.
    Nākamais: Kāpēc šūnu polikarbonāts?

    Pat tie, kuriem nav nekāda sakara ar būvniecību, ir kaut ko dzirdējuši par polikarbonātu. Un, visticamāk, katrs ir redzējis no tā gatavotu siltumnīcu. Polikarbonāts ir termoplastisks polimērs, izturīgs, ciets un caurspīdīgs materiāls. Tā vissvarīgākā īpašība ir augstā triecienizturība.  

    Siltumnīcām parasti izmanto šūnu vai monolīto polikarbonātu. Atšķirībā no sadzīves polikarbonāta siltumnīcām paredzētais aizsargā augus no sliktiem laikapstākļiem un nodrošina tiem pietiekami daudz gaismas. Materiāls, kas domāts sadzīves vajadzībām, visbiežāk tiek krāsots, un tas nav piemērots, lai audzētu augus. 

    Monolīts polikarbonāts ir cietas loksnes bez iekšējiem tukšumiem un izskatās kā silikāta stikls. Gofrētā monolīta polikarbonāta plāksnes var būt dažādi biezumi, izmēri un krāsu. Šī polikarbonāta priekšrocība ir ļoti lielā gaismas caurlaidība.

    Šūnu polikarbonāts sastāv no vairākām gludām loksnēm, kuru iekšpusē atrodas šūnas. Tam ir plašs krāsu klāsts un dažāda caurspīdīguma pakāpe. Tukšumos, kas rodas starp plātnes slāņiem, veidojas gaisa slānis, kas nodrošina materiālam augstas siltumizolācijas īpašības, un gareniskās stingrības ribas paaugstina materiāla izturību.

    Raksta turpinājumā lasi par siltumnīcām piemērotāko polikarbonātu, kā to izvēlēties un citu noderīgu informāciju!

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē