• Matu rota kā nevienai!

    Rotas
    Ieva Lielbārde
    28. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Izlaiduma vai dārza ballītes noskaņā iederēsies pašas gatavota matu rota.

    Veikalos ir pieejamas gluži simpātiskas jau gatavas rotas, kuras, iespējams, var nopirkt pat lētāk, taču tādas kā šī, pašas darinātā, nebūs nevienai! 

    Vajadzīgs

    • Šaura matu stīpiņa, vēlams ar maziem zobiņiem apakšējā daļā
    • Mākslīgie ziedi vai ogas, lapiņas, smilgas ar mīkstu, lokanu kātiņu, vismaz 4 cm garu (var iegādāties ziedu, interjera preču, floristikas veikalos)
    • Knaibles ar šauriem galiem
    • Floristikas stieple (var iegādāties floristikas, mājas preču veikalos)
    • Šķēres
    • Karstās līmes pistole
    • Un, jā, pacietība, jo rokas mēdz neklausīt, īpaši, ja šādu darbiņu dara pirmo reizi!
    • Nekāda nelaime, ja mājās nav līmes pistoles – tā domāta, lai nostiprinātu ziediņus vietās, kur to nav iespējams izdarīt ar stiepli. Taču šāda vajadzība var arī nerasties. Arī, ja sākumā šķiet, ka kaut kas neizdodas, neuztraucies, rokas iemanīsies, un viss izdosies gluži lieliski. Vienīgi, ja esi izvēlējusies ļoti trauslus ziedus vai ogas, labāk pirmajā reizē iegādājies kādu lieku zariņu, ja nu darba procesā gadās materiālu sabojāt.

      Darba gaita

      1. Vispirms jāatdala ziedi no cietā kātiņa, bet jāuzmanās, lai tos nenogrieztu pārāk īsus – nelielai kātiņa daļai noteikti ir jāpaliek. To var viegli izdarīt ar šķērēm, bet, ja ziedu kāts ir cietāks, talkā jāņem knaibles.
      2. Pirms sāc darboties ar stiepli, ir prātīgi ieskicēt plānoto kompozīciju un pārbaudīt, vai ziediņu pietiek. Kā to darīt? Vienkārši uz galda ap stīpiņu izvieto ziedus tā, kā vēlies, lai izskatītos tava matu rota.
        Ņem stīpiņu un ar floristikas stiepli uzmanīgi pietin pie tās ziedus. Iesaku sākt no vienas malas un lociņa vidū mainīt ziedu virzienu. Te tev noderēs veikli pirksti un knaibles ar šaurajiem galiem, kas ļauj pēc vajadzības izlocīt stiepli arī grūti pieejamās vietās, piemēram, zem ziedu vai ogu čemuriņa.
      3. Tā turpini, līdz visi ziedi ir piestiprināti. Pēc tam rūpīgi pārbaudi, vai galviņas ir stingri piestiprinātas pie kātiņiem un vai kompozīcija turas tā, kā biji izplānojusi. Ja rodas šaubas, liec lietā līmes pistoli. Tā būs drošāk – ar jauno rotu varēsi brīvi kustēties, iet ārā vējā vai dejot, neraizējoties par to, ka skaistās rotas vietā pēkšņi izrādīsies vien stīpa ar kātiņiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē