• Sakop savas peonijas!

    Dārzs
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    12. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Peonijas ir noziedējušas, un tagad jāgādā, lai nākamgad tās ziedētu tikpat vai vēl krāšņāk! Pieredzē dalās DZINTRA JUREVICA, peoniju un īrisu kolekcionāre Tukumā.

    Ja gribi no peonijām sagaidīt skaistumu, viņām ir arī kaut kas jādod. Es savas peonijas jau pavasarī pabaroju, jo parādījās problēmas. Februāris bija silts, marts arī, peonijas izdzina garus dzinumus, un tad uznāca sals, peonijas sāka justies slikti, lapas kļuva gaiši zaļas, jo augi vienkārši tajā aukstumā nespēja uzņemt barības vielas.

    Tad es savas peonijas nosmidzināju ar Dentamet, ko var iegādāties Agrimatco un kas satur cinku un varu. Noteiktā koncentrācijā tie kļūst toksiski baktērijām un patogēnajām sēnēm. Dentamet augi absorbē ar lapām un saknēm, paliekot sakņu zonā vēl apmēram divas nedēļas pēc apstrādes. Es ar šo preparātu nomigloju divreiz un pēc tam pakaisīju kompleksos ilgas iedarbības granulētos minerālmēslus Novatec Classic, 12:8:16. 

    Tagad, pēc noziedēšanas, es savām peonijām dodu oranžo Kristalonu. Devas jāskatās instrukcijā.

    Augustā peonijām nobriest nākamā gada ziedpumpuri, un šajā laikā tām jābūt spēcīgām un veselīgām. Tad pārstādīt nedrīkst!

    Es savas peonijas dalu un pārstādu septembra otrajā pusē, modernās intersekciju peonijas – oktobrī. Kamēr peonijai ir zaļas lapas, tikmēr es viņu neaiztieku, ļauju augt.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē