• Vai zināji? Acālijām tīk skābums

    Dārzs
    Sandra Mediņa-Tolmane
    24. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pērkot acāliju, raugies, lai ziedpumpuriem būtu redzama krāsa – tad tie noteikti izplauks. Zaļi pumpuri karstās telpās un neatbilstoši kopjot var neatvērties. Taču arī acālija, esot pilnziedā, mājās ātri var vien nobirdināt ziedus. Skaidro Sandra Mediņa-Tolmane, dārzniecības Sedumi agronome un ražošanas vadītāja.
    • Acālijai patīk vēsums – vairāk nekā plus 15 grādu tai jau rada stresu, un tāpēc bieži vien nobirst lapas. Lai augam siltā telpā radītu vēsākus un patīkamākus apstākļus, droši vari likt sniegu uz substrāta un arī apakštrauka.
    • Nevajadzētu laistīt ar krāna ūdeni, kam lielākoties ir augsts pH līmenis. Paskābināt ūdeni vari, uz 10 litriem ūdens izšķīdinot aptuveni tējkaroti citronskābes. Ar šādu ūdeni aplej acāliju ikreiz, lai vide substrātā nemainītos.
    • Acālijām patīk gaišas vietas – ideāli piemērotas ir stiklotas terases vai ziemas dārzi, dzīvoklī – ziemeļu puses palodzes, taču tām netīk sauss gaiss. Ziedēšanas laikā papildmēslošana nav vajadzīga.
    • Tūlīt pēc noziedēšanas acāliju apgriez!
    • Acāliju ir viegli saglabāt vēsā, gaišā vietā. Vasarā to novieto koku paēnā un rudenī ienes telpās. Pārstādi acāliju pirmajā gadā pēc nopirkšanas tai piemērotā substrātā, kas paredzēts rododendriem un acālijām. Ja esi apņēmības pilna izaudzēt lielisku acāliju, pagrozi to, ik pa laikam mainot krūma novietojumu, lai tiktu izgaismots viss augs.

     TIPISKAS KĻŪDAS! Pārmitrs substrāts, laistīšana ar sārmainu ūdeni, nepiemērota temperatūra un krasa temperatūras maiņa, kas var novest pie pumpuru nokalšanas un lapu biršanas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē