• Provansas šiks lauku mājas interjeram

    Māja
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    8. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Living4media
    Ja priekšroku dod mierīgam lauku mājas interjeram, vērts tuvāk iepazīt Provansas stilu, kurā franču klasika mijas ar modernām detaļām un praktiska greznība papildina latvietim tik mīļo Vidusjūras noskaņu.

    Konsultē Marta Kabatiņa, interjera dizainere.

    Balti griesti

    Lauku mājā, kas iekārtota atbilstoši Francijas lauku stilam, griesti tiek krāsoti balti un tos papildina izteikti masīvas sijas, kas īpaši labi der mājokļiem ar augstiem griestiem. Ja oriģinālās nav pieejamas vai nav labi saglabājušās, izmanto dekoratīvās. Tādā gadījumā aktuāli ir radīt senatnīguma iespaidu, liekot sijas, kas izskatās mazliet apbružātas, it kā nenostrādātas līdz pilnībai.

    Koka detaļas

    Francijas lauku interjers nav iedomājams bez moldingiem, pildiņiem un augstajām grīdlīstēm. Tā ir klasika, kas rada māju sajūtu un, lieki nenoslogojot telpu, piešķir tai laipnu raksturu.

    Franču logi

    Logi Provansas mājā bieži vien kalpo kā dizaina elements. Tie ir lieli, plaši un tādēļ vizuāli palielina telpu, ļaujot saules gaismai iekļūt visos istabas stūros. Savukārt izteiksmīgais rūtojums rada papildu romantisku noskaņu un komplimentē Provansas stila elegancei.

    Antīkas mēbeles

    Katrā franču mājā noteikti redzēsiet lielu, masīvu ēdamgaldu, pie kura pulcējas visa ģimene. Taču, ja priekšroku dod mūsdienīga interjera dominancei, izvēlas interjera priekšmetus ar liektām līnijām – neregulāras formas galdi, kumodes, spoguļi un citi elementi arī modernam interjeram piešķirs gaumīgu šiku. Šīs telpas galvenais akcents – vintāžas griestu lampa, kas iezīmē tās centru un netieši norāda uz maltīšu nozīmi franču ģimenes mājā.

    Pinumi

    Pītas mēbeles vēsturiski tika izmantotas tikai greznās muižās un klasiskās lauku mājās. Šodien pinumi lieliski papildina arī tādas telpas, kurās dominē minimālisms. Pīti aksesuāri un mēbeles gaišos toņos rada siltu noskaņu, bet pīts paklājs uz ķieģeļu seguma grīdas tā vien aicina nomest apavus un staigāt kailām pēdām.

    Vintāžas porcelāns

    Saka, ka franči visu uztver viegli, tomēr lielu uzmanību pievērš detaļām. Tāpēc, piemēram, ēdiens allaž tiek pasniegts skaistos porcelāna traukos. Raksturīgākais trauku tonis – zilais.

    Sīkpuķīšu tapetes

    Klasisks Francijas lauku interjers nav iedomājams bez tapetēm ar sīku rakstu. Neuzkrītoši ziedu, augļu un citu dabas motīvu printi ir sentimentāls akcents, kas netieši raisa atmiņas par bērnības vasarām. Šajā interjerā izvēlētas tapetes ar mazliet eksotisku melnbaltu rakstu, kas labi sader ar griestu balto toni un lakoniskajām mēbelēm. Tapetes labāk likt tikai uz vienas no sienām – tāds risinājums piešķirs telpai raksturu, taču nepārraibinās to.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē