• Pasēžam ārā! 3 soļi līdz sapņu terasei

    Māja
    Zane Strūberga
    28. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pavasaris un vasara ir īstais laiks, kad savas maltītes pārcelt uz terasi. Kas tam nepieciešams? Ēdiens, ērta sēdēšana un siltums! Par to arī šis stāsts.

    Solis Nr. 1 – gatavojam un ēdam!

    Arī šosezon gatavošanas zonā saglabājas stabilitāte un pamatīgums – izvēlamies funkcionālus, kvalitatīvus un izturīgus rīkus gatavošanai un ergonomiskas gatavojamās zonas un grilu sistēmas, kas ļauj gatavošanu ārā padarīt tikpat ērtu kā rosīšanos virtuvē pie plīts. Savukārt ēšanas zonā arvien vairāk elegances un viegluma, kuri brīnišķīgi papildina dabiski raupjo. Smalks stikls + neapstrādāts koks, ažūri metāla trauki + naturāla keramika, betons + gaisīgs tekstils.

    Solis Nr. 2 – sēžam ērti un ilgi!

    Viena no šīs sezonas āra mēbeļu un terašu aprīkojuma tendencēm ir vieglums un modularitāte, kas ļauj ārtelpu ērti pielāgot dažādām vajadzībām un cilvēku skaitam – vai nu tā būtu vienatnes baudīšana brokastīs ar kafiju un grāmatu, vai ballīte ar draugiem. Komforts, pavadot laiku ārā, joprojām ir prasība numur viens. Tāpēc āra mēbeles kļūst arvien mīkstākas un ērtākas – ietilpīgi, taču viegli dīvāni, klubkrēsli, dīvāngultas, zviļņi.

    Turpinām āra zonā miksēt dažādus materiālus, piemēram, izmantojot koka solus, pinumus, dekoratīvu ķieģeļu vai augu sienu un paklājus. Terasi aktuāli veidot kā viesistabas turpinājumu, saskaņojot abu dizainu un kopējo noskaņu. Sezonu no sezonas terases, iekšpagalmi, dārzi un dārziņi kļūst arvien personīgāki un sāk līdzināties istabai – ar mīkstajām mēbelēm, lieliem spilveniem, siltiem plediem un skaistiem traukiem.

    Solis N. 3 – nenosalstam un sagaidām tumsu!

    Domājot par ārtelpas komfortu, svarīgi atrisināt siltuma un gaismas jautājumu, jo tieši šie divi faktori ļauj maksimāli pagarināt laiku, ko pavadām laukā. Līdzīgi kā mēbeles, arī ārtelpu apgaismojums arvien vairāk pretendē uz iekštelpu ekvivalentu, piedāvājot gan elegantas stāvlampas, gan galda apgaismojumu, gan ērtus, viegli pārnēsājamus gaismekļus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē