• Pārspēts 25.oktobra Latvijas siltuma rekords

    Māja un Dārzs
    Ziņu aģentūra LETA
    26. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Piektdienas pēcpusdienā lielā daļā Latgales gaisa temperatūra pārsniedza +17 grādus, un tik silts laiks 25.oktobrī Latvijā reģistrēts pirmo reizi novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

    Jaunais rekords ir +17,5 grādi Daugavpilī. Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta 25.oktobrī, bija +16,9 grādi 1945.gadā Kolkā.

    25.oktobra siltuma rekords piektdien labots gan Daugavpilī, gan piecās citās pilsētās Latvijas austrumu daļā – Rēzeknē (kur maksimālā gaisa temperatūra bija +17,1 grāds), Jēkabpilī (+16,4 grādi), Madonā (+16,3 grādi), Gulbenē (+15,9 grādi) un Alūksnē (+15,3 grādi).

    Valsts austrumos dienas lielāko daļu spīdēja saule, savukārt rietumu un centrālajos novados bija pārsvarā apmācies un dūmakains laiks un gaiss iesila līdz +11..+14 grādiem.

    Jau ziņots, ka vēl augstāk termometra stabiņš šonedēļ pakāpās otrdien Latgales dienvidos. Daugavpilī ar +19,2 grādiem tika pārspēts ne tikai 22.oktobra, bet arī mēneša trešās dekādes nacionālais siltuma rekords.

    Neparasti silts laiks šonedēļ valda daudzviet Eiropā, tai skaitā ceturtdien Polijas dienvidos gaiss sakarsa līdz +27 grādiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē