• Šobrīd

    weather img

    Rīga +7°C Daļēji apmācies, Z/ZR vējš, 5.14 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Kūku dekors — rožu lapiņas, kas izskatās kā īstas

    Kā pareizi?
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    9. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Cukurotas rožu ziedlapiņas un šokolādes rožu lapas būs lielisks veids kā izdekorēt kūku! Un tas nebūt nav sarežģīti!

    CUKUROTAS ROŽU ZIEDLAPIŅAS:

    • svaigas dažādu krāsu rožu ziedlapiņas (der tikai ekoloģiski audzētas, ķīmiski neapstrādātas rozes)
    • olas baltums
    • smalks cukurs

    Olas baltumu atdala no dzeltenuma, nedaudz sajauc, to nesaputojot. Olas baltumā pa vienai apmērcē rožu ziedlapiņas.

    cukurotas rožu ziedlapiņas

    Apmērcētās rožu ziedlapiņas no abām pusēm apbārsta ar cukuru.

    cukurotas rožu ziedlapiņas

    Cukurotās ziedlapiņas liek pannā uz izklāta cepamā papīra, ja vajag, vēl papildus pārkaisa ar cukuru.

    cukurotas rožu ziedlapiņas

    Pannu liek līdz 50 grādiem sakarsētā krāsnī ar pavērtām krāsns durtiņām. Tā žāvē vienu stundu un vienu stundu patur izslēgtā krāsnī.

    cukurotas rožu ziedlapiņas

    Vēl 24 stundas pažāvē, tad liek traukos uzglabāšanai.
    Var izmantot dāvināšanai, konditorejas izstrādājumu greznošanai.

    ŠOKOLĀDES ROŽU LAPAS:

    • rožu zaļās lapas
    • šokolāde

    Šokolādi izvēlas bez piejaukumiem, ar lielāku kakao saturu – vismaz 60 procentu. To sasmalcina, liek kausējamā trauciņā. Nedaudz mazākā trauciņā ielej ūdeni, liek uz uguns. Tam virsū liek trauciņu ar šokolādi, tā, lai tas nesaskartos ar ūdeni.

    šokolādes rožu lapas

    Uz nelielas liesmas karsē, līdz šokolāde izkususi. Šokolādi drīkst karsēt tikai līdz 30–40 grādu temperatūrai.

    Šokolādi biezā kārtā klāj uz sausām rožu zaļajām lapiņām.

    šokolādes rožu lapas

    Ar šokolādi pārklātās rožu lapiņas liek uz cepamā papīra un ledusskapī sastindzina.

    No sastingušās šokolādes atdala zaļās lapiņas.

    šokolādes rožu lapasŠokolādes lapiņas uzglabā aukstumā, izmanto konditorejas izstrādājumu, saldējuma rotāšanai.

    Lapiņas var gatavot arī no baltās šokolādes. Pievienojot tai pavisam nedaudz pastveida vai pulverveida konditorejas krāsas, var iegūt krāsainas lapiņas.

    šokolādes rožu lapas

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+