• Kas var palīdzēt iesniegt muitas deklarāciju?

    Zelta padomi
    Aiva Alksne
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    9. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lasīju, ka, saņemot sūtījumus no trešajām pasaules valstīm, nodokļus un nodevas, kas jāmaksā saņēmējam, vairs neaprēķinās muitas darbinieki – tagad pašam saņēmējam jāiesniedz muitas deklarācija VID Elektroniskās deklarēšanās sistēmā. Mēģināšu, bet baidos, ka nepratīšu to izdarīt. Kur šādā situācijā meklēt palīdzību?

    Taisnība: no 2019. gada 19. novembra Valsts ieņēmumu dienests maina muitojamo sūtījumu apstrādes kārtību. Tagad trešo valstu pasta sūtījumu saņēmējiem maksājamos nodokļus un nodevas vairs neaprēķinās muitas darbinieki, bet klientiem pašiem būs jāiesniedz muitas deklarācija.

    Lai deklarētu no trešajām valstīm saņemtās preces, par kurām jāveic muitas maksājumi, tajā skaitā interneta veikalos iegādātās preces, kuru vērtība pārsniedz 22 eiro, un privātos nekomerciālos sūtījumus 45 eiro vērtībā, iespējami divi preču atmuitošanas varianti.

    Bez papildu maksas preces būs iespējams atmuitot VID EDS www.eds.vid.gov.lv, augšupielādējot sūtījuma dokumentus un tiešsaistē veicot muitas maksājumus. Ja sūtījuma saņēmējs pats nevar to izdarīt, ir iespēja izmantot Latvijas Pasta muitas brokera maksas pakalpojumus.

    Tad pastam vajadzēs iesniegt pirkuma apliecinājumu/preču rēķinu (Invoice), maksājuma uzdevumu (apmaksāto rēķinu par preci), kā arī aizpildītu un parakstītu pilnvaru, kas apliecina, ka Latvijas Pasts tiek pilnvarots veikt atmuitošanas formalitātes jūsu vietā. Pilnvara atrodama www.pasts.lv sadaļā Muita. Sagatavotie dokumenti jānosūta uz e-pasta adresi [email protected], un tikai tad, kad saņemts Latvijas Pasta sagatavotais aprēķins, var doties pēc sūtījuma uz pasta nodaļu un samaksāt nodokļus un nodevas pasta nodaļā.

    Saņemot sūtījumu, būs jāiesniedz oriģinālā pilnvara, kas dod tiesības Latvijas Pastam atmuitot sūtījumu klienta vietā. Par pakalpojumu klientam būs jāsamaksā 2% no maksājuma summas (minimums 3,50 eiro). Latvijas Pasta tālruņi papildu informācijai: 28339057 vai 67608422.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē