Kā uzglabāt dārzeņus dzīvoklī?

Zelta padomi
Mārīte Gailīte
1. februāris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Kā man, pilsētniecei, labāk saglabāt mazdārziņā izaugušos dārzeņus, ja nav pagraba? Konsultē Mārīte Gailīte, agrenome un dārzeņkopības eksperte.

Lielākā daļa pilsētnieku dārzeņus uzglabā dzīvoklī, galvenokārt virtuvē vai ledusskapī. Glabāt tos lodžijā ir riskanti – viena auksta nakts var pilnībā sabojāt krājumus.

Turot dārzeņus virtuvē, jāņem vērā to dabiskās glabāšanās spējas noteiktā temperatūrā un saderība – etilēnu izdalošie jāglabā atsevišķi no etilēna jutīgajiem, piemēram, iesaiņoti papīra vai plēves maisiņos. ''

Etilēnu izdala āboli, banāni, kivi, melones, persiki un nektarīni, arī tomāti un ziedi. Savukārt visi zaļie dārzeņi un sakņaugi etilēna dēļ ātrāk novīst, dzeltē un pat bojājas.

Vairāki dārzeņi – svaigie tomāti, gurķi, baklažāni, cukīni, kabači, paprika – temperatūrā, kas zemāka par 12 grādiem, zaudē savas garšas īpašības.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+