• Īstais laiks pasūtīt sēklas internetā

    Praktiski padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    10. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ziema ir īstais laiks paklejošanai interneta veikalos, lai nopirktu tādu sugu un šķirņu augus, ko mūsu veikali nepiedāvā.

    Drošāk ir iepirkties tieši firmu interneta veikalos, nevis no interneta tirgotavām, piemēram, alibaba.com vai amazon.com. Visdrošāk iegādāties sēklas no Eiropas Savienības dalībvalstīm, jo to kvalitāte un fitosanitārā tīrība tiek kontrolētas saskaņā ar vienotām prasībām. Visnedrošāk ir iegādāties sēklas no Ķīnas un citām Āzijas valstīm, kur sēklas tik stingri nekontrolē. Ja iegādātās sēklas neuzdīgs vai solītā brīnuma vietā izaugs kāda nezāle, tā būs pusbēda, kas skars tikai lētticīgo pircēju. Daudz ļaunāk, ja ar sēklām tiks ievazāta vīrusu vai baktēriju infekcija, kas var strauji izplatīties.

    Lūk, interneta adreses, kur meklēt sēklas.

    Latvijā

    • www.darzinam.lv – Lietuvā un Polijā selekcionētas vai fasētas dārzeņu sēklas.
    • www.marupesseklas.lv – ļoti plašs sēklu piedāvājums no Polijas, Čehijas un Lietuvas firmām, kā arī no uzņēmumu Kurzemes sēklas un Agrimatco Latvia sēklu klāsta. Iespēja iegādāties arī profesionālās šķirnes sīkpakās.
    • www.220.lv – galvenokārt puķu sēklas no Lietuvas tirgotājfirmām.
    • www.kurzemesseklas.lv – sēklas amatieriem un komercaudzētājiem, izplatot firmu Bejo (atklātā lauka dārzeņi), Broer (sīksīpoli), DLF Seeds (zāliens) sēklas.
    • www.veikalsdarzam.lv – plašā sortimentā galvenokārt Lietuvas tirgotājfirmu sēklas.

    Ārzemēs

    • www.mr-fothergills.co.uk – firmas Mr Fothergills selekcionētas dārzeņu un puķu sēklas, kā arī sīksīpoli, stādāmie ķiploki un pat rabarberi.
    • www.chrestensen.de – Vācijas firmas N. L. Chrestensen interneta veikals. Ļoti plašs puķu, dārzeņu, garšaugu sēklu piedāvājums, tajā skaitā arī bioloģiski audzētās sēklas.
    • nebelung-shop.de – Vācijas firmas Kiepenkerl interneta veikals. Piedāvājums ļoti plašs, bieži šīs firmas sēklas var atrast arī interneta vietnē www.amazon.com.
    • www.johnnyseeds.com – ASV firma Johnny’s Selected Seeds gan pati nodarbojas ar dārzeņu un puķu selekciju, gan piedāvā daudzu Eiropas selekcijas šķirņu sēklas sīkpakās. Svarīgi, ka šī firma tomēr vairāk orientējas uz sīkražotājiem, kuri nelielā platībā audzē preci tirgum, tāpēc piedāvā augstražīgu un audzēšanai drošu šķirņu sēklas nelielos iesaiņojumos. Tās piedāvājumā ir arī daudz bioloģiski audzētu sēklu.
    • www.burpee.com – ASV firmas Burpee interneta veikals, kas plašā izvēle piedāvā puķu un dārzeņu šķirnes, tostarp tautas selekcijas. Te ir rožkāposti ar violetām galviņām, dzeltenie ziedkāposti, saldās un sīvās paprikas un daudz citu interesantu šķirņu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē