Sirma šokolāde — veca?

Zelta padomi
Lolita Lūse
Lolita Lūse
19. decembris, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
«Verot vaļā kaimiņienes atnestu šokolādes kārbu, abas piedzīvojām nepatīkamu pārsteigumu: iekšā konfektes, kas izskatās tādas kā sapelējušas – kā nosarmojušas vai nosirmojušas. Derīguma termiņš nebija beidzies, bet neērti bija gan kaimiņienei, gan man. Tā nebija pirmā reize, kad redzu šādas jocīgas konfektes. Kas šokolādei noticis? Vecas? Nepareizi uzglabātas?» jautā mūsu lasītāja Anastasija.

Šāda nosarmojusi šokolāde nav ne sabojājusies, ne veca. Patiesībā sarmošana liecina, ka šai šokolādei nav pievienoti citi augu tauki, jo lielākas iespējas nosarmot ir tieši tiem šokolādes produktiem, kuru sastāvā ir vairāk kakao produktu. Ja šokolādei būtu pievienoti hidrogēnie palmu vai kokosa tauki, tie mazinātu kakao sviesta jutīgumu un temperatūras svārstību dēļ baltā migliņa uz šokolādes neparādītos. Tātad – sirmums ir pat kvalitātes rādītājs, tamdēļ jāver tik tai kastei vāsa vaļā un jāēd priecājoties!

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+