• Pieci likumi, kas ikvienam jāievēro guļamistabā

    Veselīgs dzīvesveids
    Aiva Alksne
    6. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Kurš gan nezina veco labo likumu: gribi labi izskatīties – saldi izgulies! Bet, lai saldi izgulētos, jārada tam priekšnoteikumi.

     

    1. Var ticēt, var neticēt, bet pētījumi apgalvo – vislabāk izgulēties var guļamistabā ar zilām sienām. Šī krāsa ne tikai fizioloģiski labvēlīgi iedarbojas uz mūsu organismu – palēnina sirds ritmu un pazemina asinsspiedienu –, bet arī psiholoģiski ietekmē prātu, veicinot mierīgas, rāmas emocijas. Tikmēr kā dominējošā krāsa guļamistabā ir purpursarkanā, jo tā iedarbojas stimulējoši.
    2. Mākslīgā gaisma pēc saulrieta smadzenēm sūta nevēlamu signālu, ka laiks mosties, un nobremzē miegu veicinošā hormona melatonīna veidošanos. Tāpēc vakaram izvēlies blāvāku, pieklusinātu apgaismojumu.
    3. Paklājs kā ar otas vēzienu spēj interjeru atdzīvināt un savilkt bildi kopā, turklāt no rīta ir patīkamāk izrāpties no gultas, ar basām kājām atduroties pret kaut ko siltu un mīkstu, nevis aukstu grīdu. Tomēr, izvēloties guļamistabai mīksto segumu, jāatceras par putekļiem, ko tas uzkrāj, tāpēc iesakām pievērst uzmanību nelieliem paklājiem, ko iespējams mazgāt veļasmašīnā.
    4. Ja šosezon būtu jānomaina tikai viens elements guļamistabā, mēs ieteiktu paspēlēties ar gultas galvgali. Atliek vien ļauties radošajai izdomai!  
    5. Meklējot gultasveļu, bieži vien uzmanība tiek pievērsta tikai vienam aspektam – vai nu smukai apdrukai, vai labam materiālam –, taču saldam miegam un labsajūtai abi šie faktori ir vienlīdz svarīgi. Elpojoša kokvilna un lins noteikti būs labāka izvēle par sintētiku. Savukārt gultasveļas estētiskā puse jau ir stāsts par iztēli. Krāsa, motīvi – tie neapzināti ievelk zemapziņas realitātē. Tāpēc izšķiro savu gultasveļas plauktiņu un apdomā, vai nav laiks sev uzdāvināt gultasveļu, kas tiešām rada prieku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē