• Šodien sāksies lielais dižčika periods. Bet mieru, tikai mieru!

    Horoskopi
    Liena Britāne
    Liena Britāne
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    31. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Helovīnā jeb Visu svēto dienas priekšvakarā, 31. oktobrī, tātad ceturtdien, plkst. 17.41 sākas šogad jau trešais dižčika periods, kas ilgs līdz 20. novembra plkst. 21.11. Lai šis laiks nekļūtu par melno svīru, vērts saprast un ievērot dažus būtiskus ieteikumus, – tad viss izdosies! Konsultē Juris Kauliņš, astronoms un astrologs; Kristaps Baņķis, astrologs un numerologs, termina dižčiks ieviesējs.

    Ko tas nozīmē – dižčiks?

    Tie, kas seko līdzi astrologu vēstījumiem un prognozēm, zina, ka astrologi tās nolasa no planētām, kurām ir piedēvētas dažādas īpašības, noskaņojumi, ietekmes, spējas, vienā vārdā sakot – enerģētika. Parasti planētas riņķo ap Sauli vienā virzienā – to dēvē par direkto kustību –, taču reizēm tās maina virzienu, un tad rodas retrogrādā kustība, un šādos atpakaļgaitas periodos aktuālizējas jautājumi, ar kuriem konkrētās planētas enerģētika ir saistīta. Šādi retrogrādās kustības periodi ir visām planētām, taču tādu nav Saulei un Mēnesim. Šoreiz, no Zemes skatoties, atpakaļgaitā pārvietosies Merkurs, un tikai Merkura retrogrādais periods tiek apzīmēts ar šo īpašo nosaukumu – dižčiks. Nevienas citas planētas atpakaļgaita mūs tik ļoti neietekmē.

    Kas notiek dižčika laikā?

    Astroloģijā Merkurs tiek saistīts ar informācijas nodošanu, uztveri un apmaiņu, domāšanu, loģiku, biznesu, transportu, saziņas līdzekļiem, līgumiem, dokumentiem, zinātnisko darbību, izglītības procesu, bet retrogrādajā kustībā Merkurs tiek uzskatīts par planētu, kura īpaši ietekmē lietišķos un sadzīviskos procesus, kā arī nojauc darbības visās jau uzskaitītajās jomās.

    Merkura retrogrādie periodi ir vidēji trīs reizes gadā, un katrreiz tie ilgst aptuveni 20 dienas. Šoreiz retrogrādais Merkurs būs Skorpiona zīmē, kas attiecīgi piešķirs šim laikam noteiktus uzsvarus.

    Ar ko jārēķinās tieši šajā dižčika laikā?

    Astrologs Kristaps Baņķis, kurš Merkura retrogrādajiem periodiem jau 2010. gadā ieviesa apzīmējumu dižčiks, gaidāmo periodu raksturojot, saka: «Cilvēkiem prāts kļūst asāks un mēle – dzēlīgāka. Mazāk domāsim, ko runāsim, grūtāk būs saprast, ko cilvēks patiesībā domā. Sabiedrības interesi piesaistīs informācija, kas saistīta ar partnerattiecību intrigām un finansiālām mahinācijām. Raksturīga parādu kārtošana. Laiks, kurā noteikti neņemt kredītus!» Viņš uzskata, ka planētu retrogrādu laikā mūsu brīvā griba ir ierobežota, notiekošo var būt grūti vadīt ar prātu. Retrogrādā Merkura laikā nevajadzētu akli uzticēties informācijai, ieteicams uzmanīties visā, kas saistīts ar vēstulēm, tālruni, e-pastu.

    Kāpēc labi zināt par dižčika laiku?

    Tas maksimāli ļauj izvairīties no sadzīviskām kļūmēm, jo īpaši darījumu pasaulē un saskarsmē ar apkārtējiem. Dižčika laikā cilvēki mēdz kļūt neuzmanīgāki, izklaidīgāki, aizmāršīgāki, biežāk apjūk, ir grūtāk savaldīt emocijas, var bremzēties komunikācija un būt apgrūtināta personiskā saskarsme, var sarežģīties ar transportu saistīti jautājumi, var būt vairāk tehnisku problēmu un lielāks risks, ka neveiklas darbības, neuzmanīgas kustības dēļ vai arī savu iespēju pārvērtēšanas dēļ tiek gūtas traumas. Var palielināties avāriju skaits, par sevi var atgādināt senas problēmas, arī tās, kas saistītas ar bijušajiem partneriem. Vieglāk var rasties pārpratumi, uzliesmot strīdi par sīkumiem, var tikt mainīti līgumi, nosacījumi, par kuriem bija vienošanās, arī rakstu darbos un dokumentos pieļauts vairāk kļūdu nekā parasti. Var tikt kavētas tikšanās, pasākumi, var rasties vairāk baumu un tukšu solījumu.

    Par sevi var atgādināt senas problēmas, arī tās, kas saistītas ar bijušajiem partneriem.

    Dižčika klasika – nepārdomāti un netālredzīgi lēmumi un darbības. «Tā kā Skorpiona zīme saistāma ar finansēm, seksualitāti, atkarībām, zaudējumiem, piederību kādai kopībai, tad vislielākās izmaiņas, traucēkļi un sirdsēsti skorpioniskajā dižčikā saistāmi tieši ar tām. Soli priekšā būs tie, kuri laikus spēs piebremzēt savu dzīves skrējienu un nemetīsies risināt finanšu un attiecību jautājumus, lai paši sev neiegrieztu. Noteikti jāpiefiksē visas idejas, kas iešaujas prātā, – taču nevajadzētu steigties tās īstenot – to, cik tās vērtīgas, labāk izvērtēt un īstenot novembra beigās. Lieli, uz izaugsmi vērsti projekti dižčika laikā būs ar lejupslīdoši līkni. Taču kādam tieši tas var noderēt un palīdzēt, piemēram, lai tiktu vaļā no kaut kā nevēlama, nevajadzīga. Viens gan ir pilnīgi skaidrs – labāku laiku lūgšanām un garīgās dzīves intensīvai piekopšanai par Skorpiona dižčiku būtu grūti atrast. Laika lūkas ir vaļā lielajiem iekšpārveides procesiem!

    Lūk, labie datumi atklāsmei un saprašanai – 3., 8., 10., 13., 16. novembris, bet spriedzes datumi, ko labāk izmantot mieram un atpūtai – 4., 5., 7., 12., 14., 15., 18. novembris,» atklāj Kristaps Baņķis.

    Kādas vēl ietekmes būs šajā periodā, kā arī datumus, kad ar aktivitātēm ir jāuzmanās īpaši, meklē jaunākajā Ievas Padomu Avīzē!

    IEVAS PADOMU AVĪZE ir nedēļas izdevums, kas piedāvā labākos padomus, kā paveikt attiecīgās nedēļas darbus mājā, dārzā un virtuvē. Avīze informē par aktualitātēm veselības jomā, sadzīvē, sociāliem jautājumiem, iesaka labākos pasākumus, ko nepalaist garām.

    Ievas Padomu Avīze nr44

    Ko atcerēties dižčika dienās?

    • Apdomāt visu, ko saki vai dari, – jāsargās no neētiskas rīcības.
    • Uzmanīgi pārbaudīt jebkāda veida informāciju, jo rakstu darbos un dokumentos var gadīties pieļaut vairāk kļūdu nekā parasti, tāpēc jāpiesargās, rakstot, sūtot un pārsūtot vēstules, e-pastu, īsziņas.
    • Piesardzīgi jāizmanto jebkāda veida tehnika. Iepērkoties veikalā, ieteicams pārbaudīt čekus un par katru pirkumu samaksāto summu.
    • Koncentrēties un nedarīt vairākas lietas vienlaikus, jo ir risks, ka neveiklu darbību, kustību dēļ vai arī savu iespēju pārvērtēšanas dēļ var gūt traumas, var palielināties avāriju skaits.
    • Samazināt sev slodzi, pabeigt iesāktās lietas un domās sagatavoties jauniem darbiem.

      Populārākie

    • Doties regulārās pastaigās, sarūpēt sev masāžas kursu, apmeklēt pirti, lai mazinātu uzkrāto spriedzi, taču aktivitāšu laikā jāvairās no visa, kas varētu būt sarežģīts vai riskants, bet, nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm, lielāka vērība jāvelta iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājumiem, kā arī svarīgi nenoslogot agrāk traumētas vietas.
    • Jāieklausās intuīcijā, jo dižčika laikā tai ir tendence pastiprināties, un, ja prātā ienāk kāda ideja, plāns, tas jāpiefiksē, lai neaizmirstas.
    • Labāk svarīgas sarunas atlikt uz vēlāku laiku.
    • Atcerēties aizmirsto, no jauna lasīt jau agrāk lasītas grāmatas, malā noliktus rakstus, pārlasīt savu dienasgrāmatu.
    • Organizēt nesteidzīgas un sirsnīgas sarunas, kā arī prāta vētras, jo tajās var rasties vērtīgi risinājumi.
    • No rosīga darītāja šajā laikā kļūt par uzmanīgu dzīves vērotāju, kurš dzīvo lēni, pārdomāti un ar atbildību par katru savu soli.
    • Apbruņoties ar pacietību un pēc tam, kad beigsies dižčika laiks, atkārtoti pārliecināties, cik patiesa ir šajā laikā iegūtā informācija.
    • Labot un remontēt salūzušas, saplīsušas lietas.
       

    Ko nedarīt dižčika laikā:

    • NEATSTĀJ BĒRNUS BEZ UZRAUDZĪBAS NE UZ MIRKLI!
    • NEBILDINI!
    • NESOLI!
    • NEŅEM KREDĪTU!
    • NEDARI VIENLAIKUS VAIRĀKAS LIETAS!
    • NEPĒRC AUTO, TĀLRUNI, SADZĪVES TEHNIKU!

    Materiāla veidošanā izmantota informācija no Astrologi.lv un Superhoroskopi.lv, kur katrs var uzzināt, kā individuāli izmantot dižčika laiku.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē