• Vērtīgi padomi, kas palīdzēs sakopt māju vieglāk un ātrāk

    Zelta padomi
    Ievas Māja
    Ievas Māja
    24. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Līdzīgi kā iepirkumu sarakstu, var izveidot arī mājas tīrīšanas plānu un pildīt uzdevumus secīgi, pie nākamā ķeroties vien tad, kad iepriekšējais pilnībā pabeigts. Lūk, kādā secībā vajadzētu tīrīt māju!

    Uzkopšanas plāna piemērs:

    1. Māju sakārto, saliekot visu pa vietām.
    2. Nomazgā logus un notīra palodzes.
    3. Izsūc visu ar putekļsūcēju: griestus, sienas, radiatorus, grīdas.
    4. Notīra virsmas ar putekļu lupatiņu.
    5. Izmazgā grīdas.

    Mājas uzkopšanā lieti noderēs

    1. Industriālais papīrs, ko var atrast profesionālās uzkopšanas preču plauktos. Tas ir blīvs, stingrs, tīra virsmas un labi savāc netīrumus, kamēr ierastais papīra roku dvielis tikai uzsūc mitrumu, turklāt atstājot plūksnas. Ja ar industriālo papīru regulāri noslauka virsmas, uz tām neuzkrājas ne tauki, ne citi netīrumi, ko pēc tam būtu grūti noberzt. Tas nozīmē: atvēlot tikai minūti laika ikdienā, virtuve vienmēr būs tīra pat bez īpašas piepūles.
    2. Robots – slaucītājs un mazgātājs. Ja ir doma pirkt putekļsūcēju robotu, labāk pirkt tādu modeli, kas gan uzsūc putekļus, gan uzmazgā grīdu. Kad izmēģināts robots ar abām funkcijām, kļūst skaidrs, ka ir maza jēga no tāda robota, kas tikai uzsūc putekļus. Viss, kas jāizdara, lai robots sāktu strādāt: jāsaceļ krēsli ar kājām gaisā uz galda un jāsavāc pa grīdu mazie priekšmeti.
    3. Mazgājamā birste ar mopu. Pat tad, ja mājās ir robots – slaucītājs un mazgātājs, vajadzīga arī iespēja grīdu mazgāt ar rokām. Vislabāk iegādāties profesionālajai uzkopšanai ražotu birsti, kuras pēdai var ar lipekļiem ērti piestiprināt un noņemt mikrošķiedras drānu jeb mopu. Kad drāna netīra, to noņem, izmazgā veļasmašīnā un atkal mazgā grīdu. Lai mazgātu ar mikrošķiedru, drāna jāsamitrina pavisam mazliet vai tikai jāuzsmidzina ūdens uz grīdas. Turklāt nopērkami tādi mopi, kas der gan sausajai, gan mitrajai uzkopšanai.
    4. Gumijas sliede logu mazgāšanai. Ja ir iegādāts labs darbarīks, logu mazgāšana vairs nav lielais pavasara un rudens darbs, jo nu tas ir tik viegli, ka logus var mazgāt, tikko tie zaudējuši mirdzumu. Ar labu sliedi logus mazgā bez jebkāda mazgāšanas līdzekļa – tikai ar ūdeni. Vislabākās ir sliedes, kam vienā pusē ir mikrošķiedra, otrā pusē – gumija. Ar samitrinātu mikrošķiedru logu nomazgā un tad novelk ar gumiju, lai logs mirdzētu.
    5. Mikrošķiedras drānas putekļu slaucīšanai. Nekas cits tik labi nenoķer putekļus uz plauktiem un palodzēm. Mikrošķiedras drāna ik pa laikam jāizmazgā, un var atkal lietot.
    6. Tīrīšanas līdzekļi – etiķis un soda. Ja ir iegādāti labi darbarīki uzkopšanai, nav jāpērk neviens ķīmiskais līdzeklis mājas tīrīšanai: pietiek ar etiķi un sodu. Pirmkārt, regulāri profesionāli uzkopjot māju, nemaz nebūs tādu grūti notīrāmu virsmu, otrkārt, etiķis vai soda var tikt galā ar visiem netīrumiem: ja vajag abrazīvu līdzekli, izmanto sodu, ja vajag neabrazīvu līdzekli – ņem etiķi vājākā vai stiprākā koncentrācijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē