• Pieklīdis kaķis. Ko darīt?

    Māja un Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    29. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Diemžēl rudeņos, kad beigusies vasarnieku sezona, pamestu dzīvnieciņu ir visvairāk. Kā rīkoties, ja pie tevis uz dzīvi izdomājis apmesties nevienam nepiederošs kaķis, kuru žēl dzīt prom un gribas paturēt?
    1. Vispirms kaķis ir jāattārpo (attārpošanas līdzekļus var nopirkt veterinārajās aptiekās), jo cērmes no kaķa var iegūt arī cilvēki.
    2. Jādodas uz veterināro aptieku pēc kaķu šampūna un skaustā pilināma profilakses līdzekļa pret blusām. Ja kaķēns ir jaunāks par trim mēnešiem, blusas jānīdē ar pretblusu pūderīti.
    3. Noteikti jāveic urīna analīze un asinsanalīze jeb vispārējā asinsaina, lai noskaidrotu, vai kaķim nav kādas iekšējo orgānu slimības. Izvērtējot analīžu rezultātus, ārsts noteiks, vai kaķis ir pilnīgi vesels vai varbūt vajadzīgi papildu izmeklējumi un zāles.
    4. Ar veterinārārstu jākonsultējas arī par atbilstošāko barību un kaķa kažoka stāvokli, jo tikai speciālists var noteikt, vai kaķa kažokā nav iemaldījušās kaķu utis un ieperinājušās dažādas ādas sēnītes (ar tām var viegli inficēties bērni!).
    5. Ja tev nav pieredzes, kā apieties ar kaķiem, palūdz, lai ārsts kaķim apgriež nagus, iztīra ausis un, ja nepieciešams, izraksta līdzekli ausu ērcīšu iznīdēšanai.
    6. Ja jaunais kaķa saimnieks ir nolēmis par sava mīluļa veselības stāvokli uzzināt iespējami vairāk, var pieteikties uz tomogrāfiju – datorā varēs apskatīt katru kaķa kauliņu un asinsvadiņu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē