• 10 padomi, kas jāņem vērā, plānojot mazu virtuvi

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Svarīgākais, kas jāņem vērā — mazā virtuvē svarīgāka par dizainu ir funkcionalitāte. Šie 10 padomi palīdzēs iegūt vairāk telpas, plānojot un iekārtojot mazu virtuvi.

    1. Trīsstūris

    Jāņem vērā ergonomiskais trīsstūris, kura virsotnes atbilst trim zonām: izlietne, ledusskapis, plīts zona. Trīsstūra malu kopējais garums – apmēram 6 metri, bet jebkurām divām zonām nevajadzētu atrasties tuvāk par 90 cm. Mazā virtuvē izmēri gan atšķirsies, jo kvadrātmetru ir tik, cik ir. Tomēr pamatprincips ir tas pats.

    2. Virtuves virsma

    Vairāk vietas produktu apstrādei un pagaidu novietošanai var iegūt, ja virtuves virsmā iebūvē papildu izvelkamu paneli vai izmanto no sienas atlokāmu virsmu.

    3. Palodze

    Mazā telpā kā papildu virsmu nereti izmanto arī palodzi. Darba virsmu var veidot vienā līmenī ar palodzi vai nedaudz zemāk par to.

    4. Glabātuve

    Glabāšanas zonā parocīga ir tematiskā sakārtošana, kad produktus un priekšmetus izvieto noteiktā secībā ar speciāliem profiliem aprīkotās atvilktnēs, penāļos vai grozu sistēmās. Vietu ļoti labi ekonomē izvelkamie penāļi.

    5. Virtuves tehnika

    Virtuves tehniku – plīti, cepeškrāsni, mikroviļņu krāsni – parasti novieto vienā blokā. Lai gan ērtāk cepeškrāsni lietot, ja tā atrodas jostasvietas augstumā, mazā virtuvē cepeškrāsni izdevīgāk novietot zem plīts.

    6.  Mazā virtuves tehnika

    No mazās virtuves tehnikas (sulu spiednes, kafijas automāti, virtuves kombaini u. c.) vēlams izvēlēties tikai tās ierīces, ko patiešām bieži lietos, jo to uzglabāšanai nepieciešams daudz vietas.

    7. Galds

    Nelielām telpām visizdevīgākie ir mazi, apaļi galdi. Pie galda, kura diametrs ir viens metrs, var sasēst četri cilvēki. Ja nav iespējams izbrīvēt vietu ēdamgaldam, var izmantot paceļamu un nolaižamu virsmu pie palodzes, izvelkamu virsmu no kopējās darba virsmas.

    8. Krēsli

    Piemērotākie būs saliekamie krēsli. Laikā, kad tos neizmanto, krēslus var turēt, pakārtus pie sienas.

    9. Skapji

    Mazā virtuvē izdevīgi ir augsti skapji, gandrīz līdz griestiem. Labāk likt vienu lielu sienas skapi nekā divus maziņus. Viens liels plaukts ar paceļamām durtiņām būs ērtāks un kompaktāks nekā divi plaukti ar veramām durvīm.

    10. Plaukti

    Labāk iztikt bez vaļējiem plauktiem, jo tie mazā telpā rada nekārtīgu iespaidu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē