• Latvijas vasara ir klāt — Ventspilī +12, bet Latgalē un Vidzemē +30!

    Māja un Dārzs
    Ziņu aģentūra LETA
    8. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pirmdienas pēcpusdienā Daugavpilī gaiss sakarsis līdz +30 grādiem, un tā ir augstākā gaisa temperatūra valstī kopš pērnās vasaras, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

    Iepriekšējais šā gada siltuma rekords bija dienu iepriekš sasniegtie +27,4 grādi, kas arī reģistrēti Daugavpils novērojumu stacijā.

    Pirmdien visā Latgalē un Sēlijā, kā arī lielākajā daļā Vidzemes termometra stabiņš pakāpies līdz +27..+30 grādiem. +20 grādu robeža nav pārsniegta tikai Kurzemes piekrastē. Trijos pēcpusdienā Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī gaisa temperatūra bija tikai +12..+13 grādi. Galvaspilsētā gaiss sasilis līdz +25 grādiem.

    Karstumu pastiprina liels gaisa mitrums.

    Pār Latviju stiepjas atmosfēras fronte, kas nodala tveici austrumos un vēsumu rietumos; tā saglabāsies arī tuvākajās dienās, prognozē sinoptiķi.

    Pirmdienas pēcpusdienā Lietuvā izauguši lieli negaisa mākoņi, kas var nest postījumus. Tie tuvojas Latvijai, un gaidāma negaisa mākoņu veidošanās arī uz vietas. Lielākais stihijas risks ir Zemgalē un Vidzemē, tai skaitā Rīgā.

    Jau ziņots, ka gaidāmo bīstamo pērkona negaisu dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžā līmeņa brīdinājumu valsts centrālajā un austrumu daļā, kas būs spēkā līdz pusnaktij.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē