• Nedēļas nogale vēl būs vasarīgi silta, augusta pēdējā nedēļa – vēsa

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    21. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Gan brīvdienās, gan nākamajā darba nedēļā laika apstākļus Latvijā galvenokārt noteiks ciklonu darbība, līdz ar to bieži līs, vietām gaidāmas spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaiss, pastiprināsies arī vējš, prognozē meteorologi.

    Piektdien laika apstākļus Latvijā vēl noteiks anticiklons virs Krievijas, tāpēc diena būs lielākoties saulaina un paies bez ievērojamiem nokrišņiem, vien no rīta centrālajos rajonos iespējams īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra sasniegs +23…+28°. 

    Sestdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums –  dienas pirmajā pusē daudzviet spīdēs saule, un gaiss iesils līdz +23…+27°, tomēr dienas gaitā no rietumiem mākoņu pakāpeniski kļūs vairāk. Sākot ar priekšpusdienu, vietām rietumu rajonos, pēcpusdienā arī teritorijas centrālajā daļā, gaidāmas spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaiss.

    Lai arī laiks būs lietains, nakts gaidāma silta – gaisa temperatūra visā valsts teritorijā būs +17…+19° robežās.

    Arī svētdien daudzviet jārēķinās ar lietu un pērkona negaisu, vietām Kurzemē negaisa laikā vējš var būt brāzmains. Nokrišņi pakāpeniski mitēsies vien vēlā pēcpusdienā. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +20…+22°.

    Arī nākamā nedēļa daudzviet iesāksies ar intensīvu lietu, tomēr jau naktī uz otrdienu atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies un nokrišņi mitēsies. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 14 m/s. Darba nedēļas sākumā vēl saglabāsies silts laiks – dienās gaiss iesils līdz +18…+22°, bet naktīs temperatūra nebūs zemāka par +12…+18°.

    Trešdien pēcpusdienā no rietumiem valsts teritorijai pietuvosies plaša nokrišņu zona, tādēļ  daudzviet līs, vietām gaidāmas arī stipras pērkona lietusgāzes. Lietains laiks saglabāsies arī ceturtdien un piektdien. Nedēļas beigās piekrastes rajonos iespējams arī brāzmains vējš, kas var sasniegt pat 20 m/s. Līdz ar nokrišņu zonu Latvijā ieplūdīs arī vēsāks gaiss -  maksimālā gaisa temperatūra dienās vairs nepārsniegs +19…+20°, tomēr naktis, pateicoties biezajai mākoņu segai, saglabāsies salīdzinoši siltas -  +12…+16° robežās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē