• Lai apavi ātri tiek sausi!

    Zelta padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai rudens slapjdraņķī nesaķertu iesnas, kājām vienmēr jābūt sausām – kā pareizi un ātri izžāvēt apavus.

    Apavu veikalos nopērkami gan izsmidzināmi, gan krēmveida līdzekļi, kas pasargā apavus no mitruma, bet ar labiem panākumiem var izmantot arī tautas metodes. 

    • Nav ieteicams

    Apaviem par labu nenāks žāvēšana uz karstas virsmas, piemēram, krāsns. Pirmkārt, turēt apavus uz karstas krāsns vai plīts nav ugunsdroši; otrkārt, šādi žāvējot, gan zole, gan virspuse var deformēties; treškārt, apavi žūst samērā lēni.

    • Ieteicams

    Labāk apavus žāvēt no iekšpuses. Šim nolūkam var nopirkt dažādas speciālas elektriskās ierīces. Var izmantot arī vecās labās tautas metodes.

    Pirms žāvēšanas no apaviem jānomazgā dubļi, netīrumi vai sāls nogulsnes.

    Tautas metodes

    Žāvēšanai

    • Avīzes
      Sena un gana efektīva apavu žāvēšanas metode ir apavu piepildīšana ar saburzītām avīzēm. Žurnālu papīrs nederēs! Ja šo metodi izmanto ikdienā, apavi jānovieto netālu no siltuma avota, un nākamajā rītā tie būs sausi. Ļoti izmirkušus apavus īsā laikā šādi izžāvēt būs grūti. Jāņem vērā, ka avīzes apavu slikto aromātu, visticamāk, neuzsūks.
    • Mitumu uzsūcoši smaržīgi maisiņi
      Apavu žāvētāju un atsvaidzinātāju var izgatavot, uzšujot apaviem atbilstoša izmēra lina maisiņu un ieberot tajā aromātiskas tējas vai lavandu. Ja apavi ir tikai viegli mitri, nevis slapji, ieliec maisiņus apavos un atstāj sausā vietā.

    Smakas novēršanai

    • Melnā tēja
      Jo biežāk apavi izmirkst vai pēda tajos sasvīst, jo vairāk baktēriju rodas, un tās rada apavos nepatīkamu aromātu. Rūpīgi izžāvēti izmantotie melnās tējas maisiņi var noderēt kā apavu atsvaidzinātāji – ieliec maisiņus apavos un atstāj uz pāris dienām.
    • Soda
      Soda mājsaimniecībā der ne tikai kā universāls tīrīšanas līdzeklis. Tā var līdzēt novērst arī nepatīkamu smaku apavos. Saber pēdā labi daudz sodas un atstāj uz vairākām stundām. Pirms apavu vilkšanas sodu izber, paliekas var izsūkt ar putekļsūcēju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē