• Kur likt kabačus? Iesaldē ziemai!

    Praktiski padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vasara lutina ar bagātīgu kabaču ražu. Ko vēl iesākt ar kabačiem, kad tie jau visos zināmajos veidos nogaršoti un salikti marinējumu burciņās? Sagriez gabaliņos un iesaldē ziemai!

    5 soļi, kā pareizi sasaldēt kabačus

    1. Kabačus nomazgā, noslauki. Sagriez ar visu mizu izmērā pēc izvēles un vajadzības – 1–2 centimetru kubiņos vai ripiņās.
    2. Uzvāri ūdeni un ber tajā kabaču gabaliņus. Tiem jābūt pilnībā nosegtiem ar ūdeni, un, lai tie vienmērīgi pagatavotos, vārīšanās laikā noteikti vairākas reizes jāapmaisa. Vāri tikai 3 minūtes.
    3. Nokās gabaliņus caurdurī. Atstāj, lai atdzesējas un notek viss liekais šķidrums.
    4. Sadali kabačus pa maisiņiem vai saldējamām kastītēm porcijās vienreizējai ēdiena pagatavošanai.
    5. Obligāti izspied lieko gaisu no maisiņiem un ievieto saldētavā.

    Vēl daži noderīgi padomi:

    • Izvēlies nelielus un gaišus kabačus. Tieši gaišos kabačus un patisonus izdodas sasaldēt visveiksmīgāk. 
    • Lai kubiņi nesaliptu viens ar otru, tos var izkārtot vienā kārtā uz paplātes un ievietot saldētavas supersaldēšanas (super freeze, fast freeze) nodalījumā. Kad tie sasaluši, salikt pa maisiņiem un ievietot parastajā saldētavas glabāšanas kastē.
    • Citas saimnieces vārīšanas vietā kabačus pirms saldēšanas vienkārši apber ar rupjo sāli un atstāj uz 10 – 15 minūtēm, lai izdalās sula, kas traucē pareizai kabaču sasalšanai. Pirms likšanas maisiņos gabaliņus kārtīgi nosusina uz papīra dvieļa.
    • Saldēt var arī sarīvētus kabačus, pirms tam tiem arī uzberot sāli un notecinot lieko sulu.
    • Ziemai sasaldēt var arī jau saceptus kabaču gabaliņus.
    • Saldēšanai labāk izvēlēties jaunos kabacīšus ar plānu un maigu miziņu, blīvu mīkstumu un gandrīz nemanamām sēkliņām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē