• Kas jāzina par kubla lietošanu ziemā?

    Praktiski padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    30. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Siltās kubla peldes ziemā temperatūras kontrasta dēļ var būt vēl patīkamākas nekā vasarā. Tomēr, izmantojot kublu gada aukstajos mēnešos, jāzina, kā pareizi rīkoties, lai ziemas peldes tam nekaitētu.

    Kad termometra stabiņš noslīdējis zem nulles, nedrīkst pieļaut ūdens sasalšanu kublā. Tā kā ūdens sasalšanas laikā izplešas, tā apjoma palielināšanās var radīt nopietnu kaitējumu oderējumam, koka paneļiem, sildītājiem un masāžas sistēmām, ja tādas ir. Tādēļ ir svarīgi domāt dažus soļus uz priekšu. Piemēram, temperatūra pazeminās līdz mīnus 5 grādiem, un baļļa ir piepildīta gandrīz līdz augšai. Ja to plāno izmantot nākamajā dienā, baseinā var atstāt ūdeni tikai tādā daudzumā, lai tas ātri nesasaltu. Tomēr, ja ir zināms, ka kubls stāvēs neizmantots nedēļu vai ilgāk, tas ir pilnībā jāiztukšo. 

    Pilnībā iztukšot kublu nozīmē ne tikai izvadīt visu ūdeni, bet arī pārliecināties, ka dažādos savienojumos un šļūtenēs nepaliek ūdens. Ja kublam ir uzstādīta aeromasāžas sistēma, no šīs sistēmas caurulēm un šļūtenēm ir jāizpūš atlikušais ūdens. Vispirms pilnībā jāiztukšo kubla baseins, pēc tam jāieslēdz gaisa masāžas pūtējs un jāatstāj darboties 5 līdz 7 minūtes, līdz viss atlikušais ūdens iztecējis. Runājot par hidromasāžas sistēmu, ūdens nav papildus jāizvada – tas tiek pilnībā izvadīts no sistēmas, kad ventilators ir izslēgts.

    Ja kubls ziemā netiek lietots, tam jābūt sagatavotam pārziemošanai. Ūdens ir pilnībā jāizvada no kubla, tā sildītāja, masāžas sistēmām un citiem savienojumiem. Tas attiecas uz visiem kublu un to baseinu veidiem. Ja ir uzstādīts kubls ar iekšējo krāsni, ap to var aptīt izolācijas audumu. Ja ar ārējo krāsni – to iespējams atvienot uzglabāšanai siltākās telpās un pašu baļļu aptīt ar izolācijas audumu. Filtrus, masāžas sūkņus un citu aprīkojumu, ko vien iespējams atvienot, ieteicams pēc atvienošanas uzglabāt siltākās telpās, nevis ārā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē